Flere uavhengige kilder bekrefter overfor adressa.no at passasjeren i ulykkesbilen som ble kjørt av Petter Northug var en trønder, som tilhører pokermiljøet.

Mannen, født i 1991, pådro seg kragebeinsbrudd i ulykken og ble utredet for hodeskader. Han skal være utslitt og forslått, men har det etter forholdene bra, ifølge kilder adressa.no har vært i kontakt med.

Ble avhørt

Vedkommende ble avhørt søndag ettermiddag på Sentrum politistasjon i Trondheim etter å ha blitt behandlet på St. Olavs Hospital.

— Vi ønsker ikke å gå ut med informasjon om hva som kom frem i avhør og hvem som er avhørt, sier krimvaktleder Are Løw-Ovesen ved Sør-Trøndelag politidistrikt sent søndag kveld.

Han opplyser at vedkommende, som også er siktet for promillekjøring i forbindelse med saken, ikke har fått oppnevnt noen advokat.

— Vi jobber nå med å få belyst saken, og vi ønsker ikke å gå ut med flere detaljer på nåværende tidspunkt, sier Løw-Ovesen.

Siktet for promillekjøring

Tidligere på dagen har politiet imidlertid opplyst at føreren av bilen stakk fra stedet, mens den skadde passasjeren ble tatt vare på av en bilist.

Bilen skal ha kjørt i høy hastighet i en 40-sone på Byåsen da ulykken skjedde.

Både Northug og pokervennen er begge siktet for promillekjøring etter hendelsen.