Aftonbladets skisekspert Petra Thoren er i tvil om Petter kommer til å stille til start i VM i Falun neste år.

— Det er først og fremst tragisk å høre at han kunne være så dum å sette seg i denne situasjonen. Det er helt uforsvarlig. Man kjører bare ikke i fylla. Det var utrolig dumt. Det er bare flaks at ingen ble påkjørt og alvorlig skadet, sier Thoren, som har fulgt Northug tett over flere år.

Thoren mener det som har skjedd bare bekrefter bildet av Petter i Sverige.

— Det er et mesterskap i Falun neste år. Jeg tror neppe han vil stå på startstreken. I vinter diskuterte man Northugs motivasjonsproblemer, nå kan han ende opp i fengsel. Det er bare trist.

Thoren understreker at Petter Northug har overrasket før.

— Kanskje han nå vil vise alle som tviler at han kan bli best i verden igjen. At dette kan bli drivkraften for å komme på rett kjøl igjen. Jeg tviler på at han klarer det, men man vet aldri. Ingen kan forsvare det han har gjort, men jeg vil gjerne se ham i Falun mot de svenske stjernene, sier Petra Thoren.

-Dette er utilgivelig

Svenske skistjerner er svært kritiske og sjokkert over at deres kollega Petter Northug har kjørt i fylla.

— Det er «skitalvvarligt» å kjøre i fylla. Det er utilgivelig, slik gjør man ikke, sier Anders Södergren til Aftonbladet.

Anders Södergren og Petter Northug har flere ganger duellert i skisporet. Her er de sammen på Meråker i 2010. Foto: NTB SCANPIX, Ned Alley

— Har han innrømmet det? Det var jo ikke bra. Det er trasig, dumt. Jeg vet ikke riktig hva jeg skal si. Mest er det trasig for ham selv, men det jo bare hans egen skyld, sier Calle Halfvarsson.Lars Nelson blir også overrasket når han får høre at Petter Northug har innrømmet promillekjøring.

— Det er kjempetrist å høre, sier han til Aftonbladet.