Petter Northug innrømmet søndag kveldat han var føreren og krasjet i ruspåvirket tilstand natt til søndag.

Kort etter sendte hans hovedsponsor Coop ut en pressemelding.

— Hvorvidt vi vil velge å bruke denne muligheten er alt for tidlig å si. Vi trenger å diskutere saken grundig, både internt i Coop og med Petter og hans støtteapparat, før vi trekker noen konklusjon. Slik vi har fått saken beskrevet, har Petter både forstått alvoret i sine handlinger, og tatt ansvar for dem. Det synes vi er bra. Akkurat nå har Petter det tungt, og som en av hans viktige samarbeidspartnere vil vi hjelpe ham i denne første, vanskelige fasen, sier selskapets administrerende direktør Svein Fanebust i pressemeldingen.

Coop Norge skriver at de har forståelse for Northugs ønske om å bearbeide saken i fred og ro først, og vil deretter ha samtaler med han og støtteapparatet om hva hendelsen vil bety for videre samarbeid.

— Samtidig som vi tar sterk avstand fra det Petter har gjort, er vi opptatt av å ta vare på Petter som menneske i den vanskelige situasjonen han nå står i. Et menneskes karakter og styrke betegnes ikke bare av de feilman begår, men også av hvordan man håndterer sine feiltrinn. Vi er opptatt av å ha samlet all kunnskap om saken og situasjonen før vi tar noen beslutning om vårt videre samarbeid med ham, sier Fanebust i meldingen.

Coop Norge skriver også at dette er en veldig trist og alvorlig sak, og at de er skuffet over at Northug har begått et alvorlig lovbrudd.

— Han har oppført seg på en måte som ikke er i tråd med de idealer han skal fremme som en del av samarbeidsavtalen mellom Coop Norge og ham, sier Fanebust.