STAVANGER (Aftenbladet): Vikingtrener Kjell Jonevret tvinges til rokeringer på midtbanen og i forsvaret på grunn av disse skadene. Anthony Soares sliter ennå med hodeverk, etter å ha fått et slag i hodet mot Bodø/Glimt på Aspmyra og en ball i hodet hjemme mot Sarpsborg 08. I tillegg har Joackim Jørgensen pådratt seg en liten strekk i hoften.

— Vi må trekke ned Karol Mets som midtstopper og gjøre endringer sentralt på midten, bekrefter assistenttrener Ian Burchnall overfor Aftenbladet. Han ledet fredagstreningen fordi Kjell Jonevret var i en begravelse i Sverige.

Flere kan spille sentralt

— På midtbanen har vi flere alternativer. Magne Hoseth, Vidar Nisja, Makthar Thioune og André Danielsen kan alle spille sentralt. Velger vi Danielsen, kan Steinthor Thorsteinsson eller Julian Veen Uldal spille høyreback, sier Burchnall.

På topp ser det ut til at Viking velger Jon Dadi Bödvarsson og Suleiman Abdullahi.

Utenlandskvoten sprengt

Fredag hadde prøvespiller Kieffer Moore (22) sin siste trening. Den 196 cm lange briten drar hjem etter kampen mot Aalesund lørdag.

— Vi skal sette oss ned for å diskutere hva vi gjør videre. Ni har nå ni utenlandske spillere i troppen, og da må en ut hvis vi skal hente en utlending. Men fra trenernes ståsted er det ikke ønskelig at klubben slipper Jon Dadi Bödvarsson, sier Ian Burchnall.

Kaiserslautern har kommet med to bud på Bödvarsson, Viking har takket nei til begge. Men det åpnes for å selge islendingen hvis en god nok spiller kommer inn.

— Vi har ikke konkludert her, sier Henning Johannessen, som er konstituert administrerende direktør i Viking.

Klubben har heller ikke hørt noe fra Sandnes Ulf om et lån eller kjøp av Arild Østbø, og Viking vil ikke slippe Østbø uten å ha en god erstatter. Og det blir vanskelig å finne i Norge. Viking vil nemlig ikke bruke utenlandskvoten på en målvakt. Dermed tyder alt på at Østbø må bli ut sesongen.

Trolig lag (4-4-2): Iven Austbø - André Danielsen, Karol Mets, Indridi Sigurdsson, Kristoffer Haugen - Samuel Adegbenro, Vidar Nisja, Makthar Thioune, Yann-Erik de Lanlay - Suleiman Abdullahi, Jon Dadi Bödvarsson.