— Jeg skal spille mot Tromsø, og vi skal vinne den kampen, så får vi se hva som skjer, sier Vilhjalmsson etter fredagens trening.

Et er den russiske klubben Ufa som har lagt inn et nytt bud på den islandske spissen. Forrige gang var de villige til å gi i underkant at to millioner kroner for Vilhjalmsson, men da sa Start nei.

Nå har de kommet med et forbedret bud, som Start har takket ja til. Hva som skjer videre, bestemmer Vilhjalmsson, som må ta stilling til om han ønsker å fortsette karrieren i Russland.

De fleste vet at den russiske toppserien er en av de sterkeste i verden, utenom de topp fem. Det er i hvert fall veldig spennende, sier Vilhjalmsson, som har to barn sammen med sin forlovede Rakel Tómasdóttir

— Jeg er ikke alene i denne verden. Det er mange positive ting, og mange negative. Jeg prøver bare å fokusere på Tromsø-kampen. Etter det blir det en liten ferie, og da kan jeg vurdere ting, sier Vilhjalmsson.

Jaker mål nummer 50

28-åringen står bokført med 49 mål i serie og cup for Start.

— Jeg må score ett til i hvert fall for å rekke 50. Det er målet til helga. Jeg skal ikke si at min tid er ferdig nå, for jeg kan godt være her i mange år til. Vi får se. Jeg trives veldig godt i Kristiansand, det er en fantastisk by. Jeg liker også guttene veldig godt, og klubben her har et enormt potensial, sier Vilhjalmsson.

Det var Mons Ivar Mjelde som hentet Vilhjalmsson til Start før 2012-sesongen.

— Hvis vi kan være med på å utvikle våre spillere til å komme til større og bedre ligaer, og at folk kan få oppleve drømmer og ønsker de har, har vi gjort en god jobb. Men hvis laget svekkes, må vi ha en tanke på hvordan vi skal forsterke det, sier han.

For om Vilhjalmsson drar, må en ny spiss inn.

— Jeg håper og tror at jeg har med meg alle spillerne til Tromsø i helga, så får vi rett og slett se hva som skjer. Jeg vet ikke om han vil en gang. Vi har fokus på Tromsø-kampen, og ønsker å avslutte vårsesongen på en god måte, så får vi ta disse tingene som eventuelt måtte oppstå etter det, sier Mjelde.

Afrikansk erstatter?

Start har hatt et par afrikanske spillere på trening denne uka. Spesielt Sunday Akinbule Ayonfe ser spennende ut. 18-åringen var på prøvespill i den italienske klubben Cagliari i fjor.

— Disse som har vært på prøve, har litt ulike kvaliteter. De to spissene kan i hvert fall skyte, og er veldig kraftfulle i avslutningsfasen. Det er det ingen tvil om, sier Mjelde.

- Er det en tanke at de er her, i forhold til at dere kan miste noen?

— Ja, det er en tanke bak det. Noen av disse er såpass unge, at de nødvendigvis ikke går inn og erstatter det vi mister, men det kunne ha vært et supplement i tillegg. Men det er litt for tidlig å avgjøre noe nå. Vi må la inntrykkene synke inn, så får vi diskutere de som har vært her, sier Mjelde, og legger til.

— Klubben må tenke på hvilke muligheter som finnes.

Mjelde skryter at karrieren Vilhjalmsson har hatt i Start.

— Han har scoret mange mål for oss, og han er en de mest produktive spillerne våre. Det sier seg selv, forsvinner Matthias Vilhjalmsson, så mister vi en av våre bedre spillere, og da må vi erstatte for ikke å bli svekket, sier Mjelde.

Kan skje noe

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, ønsker ikke å si noe om Vilhjalmsson.

- Forventer dere å miste noen i sommer?

— På generelt grunnlag, når vinduet er åpent, det ser vi hvert år, da skjer det noe den ene eller andre veien. Det må vi være forberedt på at også kan skje i Start, sier Øgrey Brandsdal.

- Skal dere ha en erstatter for Emil Dahle?

— Nå får vi vente og se hvordan den totale spillerlogistikken blir. Det er én mann som har gått ut, og det er kanskje naturlig å tenke at vi skal være en til, sier Øgrey Brandsdal.

Ufa kom på 12. plass i den russiske toppserien forrige sesong. Tidligere Arsenal-spiller Emmanuel Frimpong er klubbens mest kjente spiller. Ufa spiller sin første seriekamp for sesongen borte mot Spartak Moskva 17. juli.