Et lite døgn etter at han ble presentert som ny Rosenborg-spiller, var Johan Lædre Bjørdal med på sin første trening for sin nye klubb onsdag formiddag. Midtstopperen, som skrev under på en kontrakt til 2017, følte han hadde en god opplevelse.

— Det var fint. Jeg synes det var veldig positivt og det er alltid godt å komme i gang og møte nye lagkamerater, sier han til adressa.no.

I den korte spillseksjonen på onsdagens trening gjorde han en god figur og bemerket seg allerede som en dirigent som tok styringen i forsvaret sammen med Holmar Örn Eyjolfsson.

— Dirigeringen kommer helt naturlig. Nå gjelder det å bli kjent med guttene og hele opplegget i klubben. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og bidra.

Er i god form

Den 29 år gamle midtstopperen føler at han har blitt tatt godt imot i Trondheim. Han kjenner kun et par av spillerne fra før og vil bruke de neste ukene til å lære seg å kjenne sine nye lagkamerater. Det får han også tid til ettersom han ikke kan spille kamp før overgangsvinduet åpner 22. juli. Han føler seg klar til å bidra med en gang etter det.

— Formen min er bra. Vi har vært i gang i to uker i Danmark og jeg har også et par uker før alvoret begynner, sier den tidligere Viking- og Aarhus-spilleren.

Tror på sentral rolle

At han føler seg klar til å hjelpe laget mot seriegull, understreket han også da han ble presentert på Brakka tirsdag.

— Jeg er veldig glad for å være her, og klar for å bidra med én gang. Jeg håper og tror, og mener det er realistisk, at jeg skal få en sentral rolle. Jeg skal prestere for klubben, sa han.

17 år gamle John Hou Sæter, som starter torsdagens kamp mot Vikingur, har fått et godt inntrykk av sine nye lagkamerater Lædre Bjørdal og midtbanespiller Magnus Stamnestrø.

— De virker som to veldig gode fotballspillere og fine fyrer. Jeg har ikke hilst skikkelig på begge, men det virker som dette blir bra, sier han.