ALFHEIM: Når en spiller har fått tre gule kort i eliteserien må han stå over neste kamp. Videre må man også stå over når han har pådratt seg ytterligere to nye gule kort (og selvsagt ved utvisninger). I TIL er det disse spillerne som er i «gul fare»:

Hans Norbye (to gule), Magnar Ødegaard (to) Kent-Are Antonsen (fire), Christian Landu-Landu (to), Gjermund Åsen (to) og Zdenek Ondrasek (fire).

– Da Stabæk spilte mot Rosenborg, hadde de åtte som var i faresonen. Også Mjøndalen hadde mange da de var på besøk her sist. Sånn er det bare på høsten. Men vi må igjennom de syv kampene som gjenstår og håpe vi trener så godt i stallen at vi må tåle en suspensjon, sier TIL-trener Bård Flovik til iTromsø.

Poengnød

TIL er i poengnød foran sesongens syv siste kamper. Laget er på kvalikplass med 19 poeng, og kun bedre målforskjell enn Start gjør at «Gutan» er foran på tabellen.

Det sier seg selv at unødvendige gule kort, som følge av for eksempel munnbruk, er noe Flovik ikke vil ha.

– Nei, det vil være uheldig. Det tåler vi veldig dårlig, sier Flovik.

– Det eneste jeg gule kortet jeg kan huske vi har fått som følge av usportslig opptreden var da Zdenek var fortvilt borte mot Mjøndalen, fortsetter han.

Mjøndalen verst

TIL har totalt fått 25 gule kort og ett rødt i årets eliteserie og er langt fra de verste i klassen. Det er Mjøndalen som har flest med 39 gule og to røde kort, mens Odd er «snillest» med sine 17 gule og ett rødt kort .

Her ser du oversikten over gule og røde kort i TIL.

Mot Mjøndalen var Marcus Hansson suspendert. Nå er det altså seks andre TIL-spillere som er i faresonen.

– Vi ønsker jo å ha alle disponible. Kommer suspensjonene må vi forholde oss til det. Vi ønsker å stå for fair play og vinne kamper uten å få gule kort, sier Bård Flovik.

– Men det blir jo en krig her. Alle skjønner jo det. Vi konkurrerer med tre andre lag som er i samme situasjon (Mjøndalen, Start og Sandefjord), legger han til.