MOLDE: Knut Olav Rindarøy ble utvist i hjemmekampen mot Fenerbahçe 26. november. Han ble taklet av Alper Potuk og tråkket på motspilleren da han landet.

— Det var litt hulter til bulter i situasjonen og jeg la igjen en fot. Det var dumt av meg og jeg angret med en gang. Men det var ikke så stygt at jeg hadde drømt om en slik reaksjon, sier Rindarøy til Rbnett.

Umiddelbart ville han anke straffen, men etter samtaler med flere i klubben har backen bestemt seg for å la være.

— Vi har diskutert det og kommet fram til at det neppe har noen hensikt. I rapporten står det at jeg tråkker på motspilleren og at sparket sammenlignes med et slag. Da er det ikke vits å gå videre med saken, tror Rindarøy.

- Opplever du straffen som urettferdig sammenlignet med andre situasjoner i europeiske kamper?

— Ja, absolutt. Jeg hadde håpet på to kamper, og ble ærlig talt svært overrasket da jeg fikk fire. Det må være mye skjønn inne i denne vurderinga. Jeg så Real Madrid på tv seinest i går, der folk sparket hverandre uten at det ble frispark engang. Så du kan trygt si at jeg synes denne dommen er urettferdig, sier Rindarøy.

Han har allerede sonet i bortekampen mot Ajax. Nå går han glipp av begge møtene med Sevilla i 16-delsfinalen i Europa League i februar.

— Det er veldig synd at jeg ikke kan spille mot Sevilla. Håpet var at jeg skulle få med meg returkampen på hjemmebane. På toppen av alt skal jeg sone ende en kamp til. Så hvis vi blir slått ut nå og kvalifiserer oss for Europa denne sesongen, får jeg karantene i den første kampen på sommeren i 2017. Det er helt fortvilt, sier Rindarøy.

Konsekvensen blir trolig at han får svært lite spilletid av Ole Gunnar Solskjær i løpet av oppkjøringa til eliteserien.

— Jeg er innforstått med at de kommer til å kjøre inn laget som skal spille mot Sevilla i treningskampene som komme framover. Jeg får trene hardt og sørge for å være i god form til seriestart, sier Knut Olav Rindarøy.