Molde skal spille tre kamper i Dubai. Her er Daniel Berg Hestad og Mattias Moström på trening før bortekampen mot Ajax. Molde skal spille tre kamper i Dubai. Her er Daniel Berg Hestad og Mattias Moström på trening før bortekampen mot Ajax. Foto: ERIK BIRKELAND

Slik skal Molde lade opp til kampene mot Sevilla

Solskjær samler spillerne to uker i Dubai og ei uke i Spania.

MOLDE: MFK-laget skal spille tre treningskamper i Dubai i oppkjøringa til 16-delsfinalene mot Sevilla. Molde skal møte de svenske topplagene AIK (5. februar) og IFK Göteborg (9. februar) i «The Dubai International Cup 2016». I tillegg skal MFK møte russiske Krylia Sovetov i treningskamp 1. februar. Molde skal oppholde seg i De forente arabiske emirater i nærmere to uker. Troppen reiser fredag 29. januar og kommer hjem igjen onsdag 10. februar.

— Vi møter et lag fra den russiske toppserien som nylig slo CSKA Moskva på bortebane. Det er en god motstander. Det er også positivt at vi ikke bare møter skandinaviske lag. Russiske og spanske fotballspillere har ofte en del likhetstrekk, de er kjappe og tekniske. Ellers vet jeg ikke så mye om Krylia. De har ingen store stjerner som jeg kjenner til fra før , sier Ole Gunnar Solskjær til Rbnett.

Manageren slår fast at også AIK og IFK er god matching for MFK.

— Vi måtte slå til da vi fikk muligheten til å være med i denne turneringa. Det er god trening å spille kamper i et klima som ligner på det vi møter i Sevilla, kanskje rundt 20 grader. Vi skal forberede oss godt og være i form i midten av februar, sier Solskjær.

Spania 14. februar

Etter ei langhelg hjemme i Molde går turen til Spania. MFK-drar til Malaga-området søndag 14. februar for å trene på gode gressbaner. Tirsdag flytter troppen seg til Sevilla der den første 16-delsfinalen spilles torsdag 18. februar.

— Vi skal trene på gode gressbaner i to dager, og så trene på stadion i Sevilla kvelden før kamp. Det blir litt reising i denne perioden, men det må til, sier Ole Gunnar Solskjær.

De andre lagene som deltar i The Dubai International Cup er svenske Malmö og de danske toppklubbene Midtjylland og FC Köbenhavn. Kampene i Dubai går på «The Sevens», et nytt stadionanlegg der det også spilles både rugby, nettball, basketball, cricket og tennis.

Møter Kristiansund

Turneringa arrangeres av det engelske firmaet Sporting Events, som ledes av de tidligere fotballproffene Stefan Schwarz og Brian Horne. Schwartz spilte blant annet for Arsenal, Benfica, Valencia, Bayer Leverkusen og Fiorentina. Han deltok i EM 1992 og VM 1994 for Sverige. Horne spilte for klubber som Millwall, Middlesbrough, Stoke, Portsmouth og Sunderland i løpet av karrieren.

PS: MFK-spillerne samles til første trening i Molde fredag 8. januar. Det er planlagt en treningskamp borte mot Kristiansund søndag 24. januar. Generalprøven blir som vanlig mot Aalesund, denne gangen i Molde søndag 6. mars. I tillegg jobber MFK for å få på plass ytterligere en treningskamp tidligere den samme uka.