Kun minutter etter at Europa League-trekningen ble klar var MFK-supporterne i gang med å booke charter-fly til Sevilla, med avreise 17. februar, og hjemreise 19. februar. Via en Facebook-gruppe kan tilhengere melde sin interesse.

Initiativtakerne hadde i utgangspunktet fått følgende tilbud fra flyselskapet Enter Air: Tur/retur Molde — Sevilla - Molde for 4.450 kroner per billett. Prisen forutsatte at alle 189 seter ble fyllt opp. Først da ville de legge inn bestilling på flyet.

På forhånd tok initiativtakerne kontakt med MFK for å forsikre seg om at dette var en god løsning, noe klubben bekreftet.

Samtidig, på Aker Stadion, var MFK i kontakt med sin vante flymegler. Det skulle senere vise seg at flyet supporterne var i ferd med å bestille, var det samme Molde FK ville bruke.

Førstemann til mølla

Februar er også en hektisk periode for tilbydere av charterfly. En rekke fotballklubber skal reise på kryss og tvers i Europa i dette tidsrommet, og Enter Air opplyste derfor at det var førstemann til mølla.

MFK var kjappest. Som følge av dette har noen i supportergruppa på Facebook ymtet frampå at MFK ikke tar hensyn til sine supportere.

— Hvis det er slik at vi har bestilt det samme flyet som supportergruppa ønsket å reise med, beklager vi at det ble sånn. Vi opererer åpenbart med forskjellige flymeglere, og må ha fått det samme tilbudet. Vi var ikke klar over at dette var samme fly som supporterne ville bestille. Det må være helt klart at dette ikke var gjort med intensjon, sier markedssjef i MFK, Oddvar Talset, som samtidig understreker at klubben selvsagt hadde behov for et fly.

Initiativstaker bak gruppa, Torgrim Johnsen, bærer ikke nag til klubben.

— Fokuset vårt er et helt annet sted. Det er klart at dette ga oss ekstra utfordringer, men hadde ikke MFK tatt det, kunne Midtjylland bestilt det før oss.

Engasjement

Talset i MFK roser engasjementet til supporterne.

— Vi er utrolig glad for at vi har så mange engasjerte supportere som prøver å få til en slik tur. Vi ønsker selvsagt å få med oss så mange supportere som mulig, slår han fast.

— Og jeg håper det løser seg for dem, og at det kommer minst ett fly for å heie fram laget. Responsen vi har fått fra publikum i hele høst har vært fantastisk. Så er det jo ikke hver dag at Molde får spille mot et lag som Sevilla, så dette blir noe å få med seg.

Han kunne ikke si noe konkret om flytur for supporterne i regi av klubben nå.

— Hvis det blir aktuelt, kommer vi tilbake til det.

Siste sjanse

Selv om flyet de i utgangspunktet ønsket å bestille ikke lenger er tilgjengelig, gir ikke gruppa opp. Først ble det funnet alternativ flygning fra Vigra i Ålesund. Dette viste seg å være vanskelig for mange. Lørdag ble det derimot klart at initiativgruppa hadde fått et nytt tilbud: for 5.350 kroner per billett (forutsatt at flyet fylles opp) kan man komme seg både til og fra fotballkamp i Sevilla. Dette flyet tar 140 passasjerer.

— Vi ønsker å få så mange som mulig til Sevilla, så billig som mulig. Og vi har troa på at det skal gå. Vi er godt i gang, men mangler fortsatt litt folk for å fylle opp flyet, sier Johnsen.

— Det er egentlig veldig enkelt: enten så går det, eller så går det ikke. Men vi både håper og tror at dette går. For vi tror at mange tenker som oss - vi vil til Sevilla og heie fram laget vi elsker, MFK.

Siste frist for bindende påmelding til denne turen stenger klokka 23:59 mandag 21. desember. Den sendes eventuelt til Sevilla@familienjohnsen.com. Om flyet ikke er fullbooket på dette tidspunktet, skrinlegges planene om fellestur.

Med normalt rutefly finnes det ingen direkteflyvninger fra Norge til Sevilla i tidsrommet da kampen mellom MFK og Sevilla skal spilles. Alternativene er ifølge reisebyrået Via Tours i Molde et fly til en annen storby, for eksempel Madrid eller Malaga, og tog eller bil derfra.