— Vi er fortsatt litt få, og må nok ha inn enda flere spillere. Vi har flere spillere på blokken, og vi har hatt dialoger med flere spillere over lengre tid, sier Sæternes om dagens tropp.

Minst tre nye

Siden fjorårets sesong har Vegard Aanestad, Tonny Brochmann, Derek Decamps, Paul Torres, Ole Kristian Langås og Solomon Owello forlatt klubben.

I tillegg har keeper Ingvar Jónsson returnert tilbake til IK Start etter låneoppholdet i høst.

Midtstopper Mads Nielsen vil spille seg til fast plass på laget i år. Foto: Mats Haugland

Inn har Vidar Nisja, Eirik Schulze og Mads Nielsen kommet. Med syv etablerte spillere ut, og kun tre inn, må Sæternes nå ut på spillerjakt. — Vi må ha inn en keeper, en høyreback og en eller to offensive spillere. Vi vil ha inn spillere som har vært med i gamet før, og minst en av disse må være rutinerte , legger 39-åringen til, som ikke ville røpe konkrete navn overfor Aftenbladet.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at Sandnes Ulf lenge har ønsket seg Vikings Steinthor Thorsteinsson tilbake til gamle trakter. Sæternes hadde følgende å si om den potensielle overgangen for islendingen:

— Steinthor trenger tid til å tenke over hva han vil, og vi ønsker et signal om hva han tenker. Hvis det ikke blir noe av overgangen, har vi flere spennende spillere i kikkerten.

Schulze gleder seg

Den tidligere Viking-spilleren Eirik Schulze er en av nykommerne denne sesongen. Han signerte en toårsavtale med de lyseblå like før jul, etter å ha spilt fast for førstedivisjonslaget Strømmen i to sesonger. Nå ser han frem til nye og større utfordringer.

Eirik Schulze ser frem til å bryne seg på nye utfordringer i den lyseblå drakten. Foto: Mats Haugland

— Jeg tok et skritt tilbake da jeg forlot Viking til fordel for Strømmen i 2013. Etter å ha spilt fast der i to sesonger følte jeg nå at tiden var inne for å ta nye steg. Selv om klubbene er i samme divisjon, er Sandnes Ulf en klubb med større ambisjoner, sier 22-åringen, som fyller året i morgen.Sandnes Ulf havnet på en skuffende 7. plass i fjor. I år vil Schulze at laget skal kjempe helt i toppen.

— Vi har alle lyst å komme tilbake til Tippeligaen. Klubben har smakt på det tidligere, og vi har flere spillere som har spilt i landets øverste divisjon.

- Tror du dagens tropp er god nok til å rykke opp?

— Etter å ha spilt i divisjonen i to år, mener jeg ikke vi skal stå tilbake for noen andre lag. Jeg tror vi skal få et slagkraftig lag til sesongstart, sier mandalitten.

Ny danske på plass

Mads Nielsen, som i fjor spilte for Nest-Sotra, ankom byen sent i natt. Han har tidligere erfaring fra blant annet Brøndby og islandsk eliteserie. Selv om han kun hadde sovet i knappe tre timer, var 21-åringen klar på ambisjonene for den kommende sesongen.

— Jeg gleder meg til å arbeide videre med meg selv og den norske fotball. Målet for sesongen er først og fremst å spille meg til fast plass på laget, og det ville selvsagt vært fantastisk om vi hadde rykket opp til Tippeligaen, sier midtstopperen.