Mange supportere er meget klar over at morgendagen er Solskjærs første arbeidsdag og gleder seg til 37-åringens retur til norsk fotball. En grunn til at mange av MFKs supportere gleder seg nettopp til denne dagen er en mulig presentasjon av spillere. Ryktene om at en slik presentasjon vil finne sted i morgen har florert.

Om dette vil skje allerede i morgen imidlertid er usikkert, men at nye spillere vil bli presentert er så og si et faktum. Moldegutten Magnus Eikrem har så godt som bekreftet en overgang til Molde.

— Jeg tror at alt er klart, jeg er i hvert fall enig med Molde. Jeg regner med at det ordner seg en av de nærmeste dagene, sa Eikrem til Romsdals Budstikke like før nyttår.

Signaturen er imidlertid ikke på plass, og en presentasjon av den tidligere United-spilleren har uteblitt. Men Eikrem skal stille på trening sammen med Solskjær onsdag, da skal også José Mota være på plass.

Flere på veg?

I tillegg til Eikrem ser også spissen Davy Claude Angan ut til å være svært nær en overgang til Røkkeløkka. Hønefoss-spilleren gjennomførte den medisinske testen da han var på besøk i Molde denne uka, det bekreftes av daglig leder i Hønefoss BK, Rolf-Magne Walstad.

I rykteflommen dukker også navnet til Kjetil Wæhler opp som en aktuell spiller for MFK. Flere mener Aalborg-spilleren vil bli presentert sammen med Angan og Eikrem i løpet av uka. Dette er det imidlertid knyttet mye mer usikkerhet til enn de to førstnevnte.

Utelukker ikke flere

Solskjær selv utelukker heller ikke flere signeringer for Molde-klubben. I et intervju med Tidens Krav sier Ole Gunnar at han ikke lar seg bekymre over at de store signeringene foreløpig har uteblitt.

- Det vil nok skje noe snart, sa han Tidens Krav og smilte lurt.

Starts Christer Kleiven har også blitt nevnt, men Kristiansand-klubben og agent Jack Karadas forteller at Molde foreløpig ikke har tatt kontakt.

Om det ikke blir aktuelt med kjøp av flere nye spillere vurderer Solskjær også å leie spillere, fra Manchester United.

- Jeg har vært i England og snakket med «sjefen sjøl» (Sir Alex Ferguson, journ.anm.). Det er godt mulig vi henter inn noen spillere fra United. Men ingenting er avklart ennå, sier 37-åringen til Romsdals Budstikke.

Mange sa nei

I tillegg til de som fortsatt knyttes til Molde er det også flere spillere som allerede har takket nei til en overgang til Molde. Blant annet Tarik Elyounoussi som lørdag skrev under ny kontrakt med Fredrikstad FK. At han var ønsket til Rosenes by er ingen hemmelighet og 22-åringen synes ikke det var lett å takke nei til tilbudet.

- Jeg snakket med Solskjær på telefon flere ganger, og det synes jeg er en ære. Han er jo en United-legende, sier han til Aftenposten.

— Det skal litt til å si nei til noe sånt, men jeg hadde allerede bestemt meg for å gå tilbake til Fredrikstad

I tillegg til tilbudet fra Molde hadde Elyounoussi også tilbud fra utlandet, og han forteller det var mer penger å hente andre steder enn i Fredrikstad. Til tross for dette valgte han likevel en retur til FFK.

Semb gleder seg

I tillegg til MFKs supportere er det også andre som gleder seg, blant annet Nils Johan Semb. Han gleder seg kanskje ikke mest på Moldes vegne, men heller først og fremst norsk fotball.

– For interessen rundt norsk fotball er dette gull. Solskjær vil bli fulgt tett. Forventningene til ham vil være store, og dette er noe han må takle, sier toppfotballsjef Semb til NTB.

Selv om forventningene er store tror Semb at Solskjær kan lykkes som Molde-manager.

– Jeg tror han har forutsetningene for å lykkes. Han var i mange år en del av det som kanskje er verdens beste klubb. Han fikk også jobbe tett mot trenertoppene i klubben og har erfaring som trener, sier han til NTB.