En undersøkelse som InFact har utført på vegne av Romsdals Budstikke viser at folk både i Molde og kommunene rundt har fått tilbake optimismen etter fjorårets kamp for å unngå nedrykk.

56 prosent av de spurte tror MFK tar medalje i år. Ytterligere 27 prosent mener laget ender på øvre halvdel av tabellen.

Bare 6,5 prosent tipper nedre halvdel, mens 1,6 prosent tror Molde rykker ned til 1. divisjon.

Solskjær gleder seg

Ole Gunnar Solskjær synes det er bra at omgivelsene har store forventninger til ham selv og MFK.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne jobben. Jeg kommer hjem for å vinne serien med Molde, det regner jeg med vi skal klare i løpet av min tid som manager. Jeg forventer at vi skal være med og kjempe om gullet, men jeg vet ikke om det vil skje allerede i 2011, sier han til Romsdals Budstikke.

Han mener resultatene i høst gir god grunn til optimisme.

– Samtidig ble Molde bare nummer elleve, og vi har en del lag vi skal passere på veien opp. Personlig håper jeg vi skal spille for europacup i oktober og november, sier Ole Gunnar Solskjær.

Statistikksenter Eliteserien:

– Tillitserklæring

Administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen tar undersøkelsen som et tegn på at folk i Romsdal har stor tro på Solskjærs potensial som trener.

– Dette tyder på at folk har forventninger til hans kompetanse. Det er et godt utgangspunkt og en fin tillitserklæring både for Molde Fotballklubb og for Ole Gunnar, sier Nordstrand Jacobsen.

Han legger til at klubbledelsen tenker vesentlig lenger enn 2011 i sitt planleggingsarbeid.

– Vi som styrer med dette til daglig legger mest vekt på resultater over tid, ikke i en enkelt sesong. For å skape noe som varer, må vi tenke langsiktig, sier han.

– Hva er klubbens egen målsetting for 2011?

– Den er ikke satt ennå. Det jeg kan si, er at både prestasjonene og resultatene i fjor var skuffende i forhold til våre målsettinger. Ambisjonene for 2011 kommer vi tilbake til når vi har funnet ut hvor det er naturlig å sikte seg inn på tabellen.

– Er det realistisk at et lag som ble nummer elleve i fjor kan bli medaljekandidat i år uten betydelige forsterkninger?

– Det vil jeg ikke svare detaljert på, men ut fra det vi har sett i eliteserien de siste fem årene er tilsynelatende alt mulig, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

– Gull er urealistisk

Daniel Berg Hestad er glad for at romsdalingene mener MFK-laget går mot en god sesong.

– Det er artig at folk har trua på oss. Det er små marginer mellom topp og bunn i eliteserien, og vi tror vi er gode nok til å hevde oss høyere på tabellen. Potensialet finnes i laget, det så vi både i høst og i hele 2009, sier kapteinen.

Han minner samtidig om at Molde foreløpig har ansatt en trener, og ingen nye spillere.

– Folk må huske at Ole Gunnar ikke skal spille selv, han kommer ikke til å score noen mål i år. Å snakke om gull med den spillerstallen vi har akkurat nå, er i mine øyne ikke realistisk, sier veteranen.

Han mener også at Ole Gunnar Solskjær bør få bruke tid på å bygge opp et nytt Molde-lag.

– Han er veldig spennende, men er samtidig fersk som trener. Presset på oss spillerne blir stort med Ole Gunnar som sjef, men personlig synes jeg ikke publikum skal legge for store forventninger på hans skuldre den første sesongen, sier Daniel Berg Hestad.

– Trenger forsterkninger

– Tror folk at vi tar medalje? Slik det ser ut akkurat nå synes jeg det er ganske optimistisk. Men optimisme er jo en bra ting, smiler Magne Hoseth når han blir presentert for tallene i undersøkelsen.

Han mener MFK må forsterke alle lagdelene hvis målet skal være å kjempe om medalje i eliteserien allerede i 2011. – Vi har mistet flere sentrale spillere uten at vi foreløpig har fått noen nye inn. Dersom forsterkningene kommer, vil premissene selvfølgelig forandre seg. Men hvis det blir for dyrt, er det bedre å utvikle egne spillere enn å kaste penger ut vinduet.

– Uansett trenger vi tid. Hele klubben må begynne litt på nytt etter nok et trenerskifte, sier Magne Hoseth.