MOLDE: Den påtroppende Molde-manageren bekrefter at han er i dialog med sin tidligere læremester Sir Alex Ferguson.

– Jeg har vært i England og snakket med «sjefen sjøl». Det er godt mulig vi henter inn noen spillere fra United. Men ingenting er avklart ennå, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

Molde-laget skal på treningsleir i England i slutten av februar. Da skal Solskjær ta en ny prat med Ferguson.

– Vi skal jo møte dem i treningskamp kort tid før den engelske sesongen er slutt. Hvis han synes det er spillere i United som trenger kamptrening et annet sted i sommer, kan det bli aktuelt. På det tidspunktet vet vi også hvilke spillere vi eventuelt har fått inn i stallen allerede, sier Solskjær.

Vurderer leie

Han var selv med på å leie ut målvakta Ben Amos fra Uniteds reservelag til MFK i fjor.

– Jeg er åpen for å hente inn en eller flere spillere, hvis det er nødvendig for å forsterke stallen. Men jeg understreker at det fortsatt er langt fram før dette blir noe av, sier Solskjær som konsekvent avviser å kommentere navn.

Men dersom det blir aktuelt å låne en angriper fra Manchester United, virker det opplagt at Joshua King er et hett alternativ.

19-åringen med fortid i Vålerenga var fast spiss på reservelaget til Solskjær, og er en god venn av Magnus Wolff Eikrem som blir MFK-spiller med det første.

King ble nylig hentet tilbake til United etter et leieopphold i Preston.

Høye priser i Norge

Molde har forsøkt å kjøpe spillere fra andre norske klubber de siste månedene, men har foreløpig ikke lykkes.

Even Hovland (Sogndal), Kara (Tromsø) og Henning Hauger (Stabæk) og Davy Claude Angan (Hønefoss) er blant profilene på lista. Men klubbene vegrer seg for å selge og priser spillerne høyt.

– Vi har identifisert hvilke spillere vi ønsker oss, og jobber videre med noen typer som vi mener er riktige investeringer for MFK. Men hvis prisen er vanvittig, er det mer fornuftig å låne.

Solskjær er ikke overrasket over at det er vanskelig å hente spillere fra norske klubber.

– I mange ligaer er det helt vanlig å selge spillere internt, men i Norge vil klubbene heller selge til Sverige eller Danmark. Det er tydeligvis også vanlig å kreve mer enn markedspris hvis en konkurrent spør. Men det må jeg leve med, og det bekymrer meg ikke. Jeg har spilt managerspill hele livet, nå får jeg prøve meg i virkeligheten, smiler Ole Gunnar Solskjær.

Statistikksenter Eliteserien:

Mota tilbake?

Den nye Molde-sjefen nekter å la seg stresse dersom tida går uten at han får inn de forsterkningene han ønsker seg.

– Vi har allerede en bra stall, som viste potensialet sitt i fjor høst. Det må vi ikke glemme. Jeg vil ha påfyll i noen posisjoner, men innser at jeg kanskje ikke får på plass alt med en gang. Men min jobb i MFK er ikke et kortvarig prosjekt for å vinne serien i 2011 og så dra videre. Vi tenker langsiktig når vi skal bygge opp dette laget, sier Solskjær.

Når han leder sin første trening onsdag neste uke, skal også José Mota være på plass i Molde.

– Han er en veldig god avslutter, en skikkelig målscorer. Mota har kontrakt med MFK og skal få like god mulighet som alle andre til å vise seg fram, sier Solskjær.

Ferdig i Sør-Korea

Leieavtalen med sørkoreanske Suwon gikk ut ved nyttår og er ikke forlenget.

– Mota har kontrakt med MFK ut 2011 og det forholder vi oss til. Men både spiller og klubb er åpne for at ting kan skje hvis den rette muligheten dukker opp, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

– Har MFK allerede signert nye spillere som dere venter med å presentere?

– Det er en type detaljspørsmål rundt spillerstallen som jeg ikke ønsker å kommentere, sier direktøren i Molde Fotball.

PS: Magnus Wolff Eikrem har selv slått fast at han er enig med MFK om kontrakt, men dette er ikke bekreftet fra klubbens side.