VALLE: Vålerenga tar i mot Rosenborg på Ullevaal lørdag som eliteseriens bunnlag. Etter kun to spilte kamper. Null poeng, null scorede mål og ikke all verdens selvtillit.

Men VIF-trener Kjetil Rekdal er tålmodig selv om omgivelsene begynner å bli utålmodige.

— Media, supportere og de rundt Vålerenga er ikke like tålmodige som vi må være. Vi skulle gjerne vært så gode at vi vant hver kamp, men det er vi ikke. Det er mye som må på plass før vi er der. Men med våre beste spillere på banen og i form er vi gode nok til å utfordre alle. Men vi mangler stabilitet, sier Kjetil Rekdal til Aftenposten.

Et såret dyr på Oslo øst

Solen over kunstgressbanen på Valle fredag minnet om vår. Det er en tid på året hvor Vålerenga de to siste sesongene vært gode. Men ikke i år. Tap hjemme for Viking i serieåpningen og tap mot Sogndal på Fosshaugane før landslagspausen er fasit.

Etter den siste treningen før storkampen i hovedstaden lørdag kveld håper Rekdal å få responsen han ønsker fra spillerne etter en poengmessig tung seriestart.

— Jeg håper vi er som et såret dyr. Vi må slippe oss løs. Jeg håper vi klarer å få frigjort oss fra den tafattheten vi hadde i Sogndal. Vi må komme på banen med trøkk, fandenivoldskhet og innsats, sier VIF-treneren før møtet med fjorårets dobbeltmestere fra Trøndelag.

«Rekeaften» på Bohemen

Selv om det bare er spilt to kamper av sesongen følte Rekdal & co. at det var greit å ta et møte med fansen. Derfor var det torsdag såkalt «Rekeaften» på Bohemen pub i Oslo sentrum. Der fikk supporterne anledning til å stille spørsmål til Vålerengas trenerteam. Og det var en del av dem.

— Det var et greit møte, det. Vi er så åpne og ærlige som vi kan være om hvordan vi jobber og tenker, om hvorfor ting er som de er og rundt de valgene vi tar. Det er viktig at supporterne får vite om det så det ikke blir for mye synsing. Det er alltid mange meninger rundt en klubb som Vålerenga. Det må vi bare leve med og det er slik det skal være. Men vi har valgt en kurs, den må vi følge og så får det tar den tiden det tar før vi er der vi ønsker å være. Selv om vi er tålmodige, er også vi utålmodige, sier Rekdal.

I fjor ble det 1-2-tap for Rosenborg på Ullevaal etter to mål av en brennhet Pål André Helland. Foran hele 20.900 tilskuere. Foran årets oppgjør er det solgt rundt 13.000 billetter, og Vålerenga vet at gjestene er favoritter.

— Jeg skulle gjerne sett at vi var favoritter, for favorittene vinner oftere enn de taper. Men kanskje er det bedre for omgivelsene at vi ikke er det nå, da er det kanskje lettere å glede seg over en god prestasjon. Og kanskje kan vi ta poeng også. Det vil være en stor opptur for mange. Vi tenker uansett at det er 28 kamper igjen. Det som har skjedd kan vi ikke fokusere på, det blir bare destruktivt.

Lar seg irritere av mange meninger

Men han innrømmer at presset på klubben tiltar selv om det er tidlig i sesongen.

— Sånn er det hele tiden her. Det er ikke krise, men vi er klar over at vi er nødt til å begynne å ta poeng. Hvis ikke kan det bli mye poeng å ta igjen. Men slår vi Rosenborg i morgen går det fra å være krise her til å bli krise i Trondheim. Det er sånn det er blitt, sier Rekdal sarkastisk.

— Det er irriterende når det er mange som uttaler seg uten å ha innsyn i hvordan vi jobber. Det er litt frustrerende.

Avspark på Ullevaal er klokken 18 lørdag.

El Clásico, ligainnspurten i England, norsk klubb- og landslagsfotball diskuteres i siste utgave av Aftenpodden Sport. Hør her: