— Det er artig å lure folk, og jeg har lurt mange. Jeg setter pris på en god spøk, spesielt når det går utover noen andre. Så de rundt meg bør følge litt ekstra med i dag, sier Helland og gliser.

RBK-vingen har mange aprilsnarrer på samvittigheten.

Avhør for ulovlig pokerspill

Drøyest ble det da en kompis ble lurt til å møte på politikammeret.

— Vi spilte en del poker tidligere, og jeg har jeg en pokerspillende kompis som er litt regelrytter. Så jeg sendte ham en falsk sms fra politiet om at navnet hans hadde kommet opp i forbindelse med opprulling av ulovlige pokerklubber, og at han måtte møte til avhør på et gitt tidspunkt. Datoen satte jeg helt vilkårlig en måned fram i tid. Problemet var bare at han var på sommerarbeid på Hunderfossen på det tidspunktet, og det visste ikke jeg. Så han hadde kjørt hjem fra Hunderfossen, og møtt opp i sin fineste stas på politikammeret. Der presenterte han seg med fullt navn, og meldte at han skulle i avhør for ulovlig pokerspilling. Kompisen min ble sendt fra kontor til kontor, men ikke overraskende var det ingen som kjente til saken. Jeg ventet litt med å avsløre at det var jeg som stod bak den spøken, sier Helland.

LES OGSÅ:

Også samboeren har fått gjennomgå

En variant av den samme spøken ble Helland selv utsatt for.

— Jeg fikk en melding fra politiet om at noen hadde stukket av fra en fartskontroll i min bil, og at jeg måtte komme inn til avhør. På det tidspunktet hadde jeg lånt bort bilen min, og det var han som lånte bilen som lurte meg, sier han

Men det er ikke bare blant kameratene at dagen i dag er utrygg. Helland tar ikke fem øre for å sette en støkk i samboeren sin.

— Jeg lurte dama en gang. Hun hadde handlet klær på nett. Så sendte jeg henne en melding fra Tollvesenet med et momskrav på 16000 kroner som hun måtte betale inn omgående. Hun gikk på, gliser Helland.

Slakter aprilsnarr-idé

Adressa.no kan innrømme at det på et tidlig tidspunkt i planleggingen var en idé om å lure folket med en «nyhet» om at Pål André Helland var klar for Molde. Den spøken er ikke god nok, i følge hovedpersonen selv.

— Den er det nok ikke mange som ville gått på. Jeg har jo gjort meg rimelig uønsket «nedi der». Da er det er mye annet folk heller ville trodd på. Hadde du for eksempel skrevet at jeg har slått opp skaden igjen, ville vel hele Trøndelag trodd på det.

- Men hadde ikke det vært litt ufint?

— Ja, det hadde vært det. Plutselig sitter den der igjen. Så - bank i bordet, sier han.

Ønsket å slå ned treneren

Samtidig avslører han sin drømme-aprilsnarr for dagen.

— Tenk å «stage» en slosskamp på trening. Det ville vært fantastisk dersom ingen hadde visst om det på forhånd. Jeg tenkte å avtale med Hjelde (RBKs fysiske trener) i fjor. Hanskulle dømme feil, og så skulle jeg klikke på ham - og så slå han rett ned. Tenk deg trynet på lagkompisene og dere i pressen når jeg hadde gått rett i garderoben med Hjelde liggende på matta. Men dessverre fikk vi det ikke til, sier han.

HØR ADRESSAS PODCAST HER: