BEIJING (aftenposten.no): Norges bitte lille medaljehåp i friidretts-VM var knyttet til Henrik Ingebrigtsen. Han forsvant ut i forsøksheatet. Det fordi han fikk en britisk sko rett over kneet 300 meter før mål i forsøksheatet og mistet rytmen – ifølge Henrik selv.

— Henrik hadde feil fokus og bommet totalt, sier Bislett-sjef og tidligere OL- og VM-deltager Steinar Hoen.

— Jeg er skuffet over Henrik. Han la listen for høyt og tok for lett på kvalifiseringen. Jeg har gjort det samme selv. Hodet må være på rett plass i kvalifiseringen, det må ikke være i finalen.

For høy på pæra

Den tidligere europamesteren ser ikke bort fra at det kom noe godt ut av bommerten.

— Kanskje han trengte dette? Han har vært god i EM, OL og VM og nærmest overgått seg selv. Nå fikk han realitetssjekken, akkurat som jeg fikk i OL 1992. Jeg lærte av det, og det gjorde sikkert Usain Bolt også, som tyvstartet på 100 meter i VM 2011. — Henrik kan takke seg selv for dette. Du snakker ikke om medalje på en så tøff øvelse som 1500 meter dagen før du skal løpe – og særlig ikke når du ikke har vært bedre enn nummer seks i noe Diamond League-stevne og har løpt på 3,31 og 3,32. Han ble rett og slett for høy på pæra, konkluderer Hoen.

Kan ikke tvinges til vennskap

Steinar Hoen har fått med seg noe av kritikken som er kommet mot norsk friidrett, og han medgir at også han er skuffet over de norske – unntatt Ezinne Okparaebo og Isabelle Pedersen.

— Jeg kjøper den at det bør spilles mer på lag, men man kan ikke tvinge folk til å være venner. Det er ikke sikkert folk snakker sammen selv om de blir plassert på samme hotell på en treningsleir. Da jeg holdt på var vi en gjeng som naturlig fant tonen og som fortsatt holder sammen – også folk fra andre idretter som vi møtte på Toppidrettsenteret, Kjetil (André Aamodt) og Lasse (Kjus). Og fra friidretten holder Geir (Moen), Vebjørn (Rodal), Håkon (Särnblom) og flere andre fortsatt sammen, sier Hoen og fortsetter:

— Alle på en leir? Ja, men det er ikke sikkert at de passer sammen. Likevel kan man få bedre utnyttelse av ressursene, mener stevnesjefen for Bislett Games.

PS: Hverken Henrik Ingebrigtsen eller pappa Gjert har vært tilgjengelig for kommentar, men de som vil se Henrik kan møte opp på Bislett lørdag. Der løper han 1500 meter. Deretter fortsetter han med 800 meter i Sandens søndag.