Brann – FC Midtjylland 1-1, 5-6 på straffer: Landslagets assistenttrener Ola By Rise sto ringside i vindkastene på La Manga i går ettermiddag, da Opdal leverte tre klasseredninger i 1-1-kampen mot danske Midtjylland.

Etterpå var By Rise bortom Opdal og gratulerte med innsatsen.

— Det ser bra ut. Kjekt at Håkon er tilbake. I dag hadde han to meget gode redninger underveis i kampen, og en kjemperedning i straffekonkurransen, sier By Rise til bt.no.

Opdal har slitt voldsomt med knærne de siste sesongene. Først ble han operert i begge knærne, og etter den mye omtalte Peter Kovacs-hendelsen i fjor sommer måtte han på ny under kniven.

Nå er Opdal tilbake. Og det er en trygg odding som vokter Brann-målet.

— Håkon må ta ett steg av gangen. Jeg tror ikke vi skal begynne å snakke om landslaget før han har spilt noen kamper i serien, sier By Rise.

— Men Håkon er absolutt en mann vi vil følge. Nå handler det om å prestere jevnt, fortsetter Drillo-assistenten.

- Utstråling som smitter

Også Steinar Nilsen har latt seg imponere. Opdal holdt nullen mot Hønefoss sist, og i går kunne han ikke gjøre noe med den danske scoringen.

- Artig med Håkon. I store deler av kampen hadde han lite å gjøre, men han var skjerpet og konsentrert de gangene han måtte trå til. Dessuten er han så trygg i utstrålingen, noe som smitter over på resten av laget. Vi trenger hans vinnermentalitet, skryter Brann-treneren.

Keeperduellen med Kenneth Udjus har Opdal allerede vunnet. Og kapteinsbindet fra i fjor beholder han.

— Vi har ikke valgt noe kapteinsteam ennå, men jeg ser ingen grunn til å gjøre de store endringene, sier Nilsen.

— Når det gjelder landslaget, er det vel litt tidlig ennå. Men jeg tror Ola likte det han fikk se.

Opdal selv sier at han nå er kvitt skadeproblemene, og at han ikke vegrer seg for å gå i de tøffe duellene.

- Nå føles det hundre prosent bra, og når alt fungerer er det ingen vits i å se seg tilbake og tenke på skadene som har vært, sier keeperen.

De siste kampene har gitt ham en trygghet på at storformen nærmer seg.

— Jeg føler selv at jeg har hatt en stigning fra kamp til kamp, og i dag fungerte det veldig bra, sier Opdal.

Vakker Solli-volley

Det sto 0-0 etter en ordinær 1. omgang. Brann møtte et Midtjylland-lag som kjemper i bunnen av Superligaen, og som har mistet mange av sine beste spillere. Men Brann-laget ble for saktegående og omstendelige.

Det tok seg opp i 2. omgang, og det var en smule misvisende da danskene tok ledelsen etter 80 minutter. Christian Sivebæk løpte ifra Birkir Sævarsson, kom ned mot dødlinjen og la ballen ut til Babajide Collins Babatunde som enkelt ordnet 1-0. To minutter senere svarte Brann. Erik Huseklepp kom i fint driv på venstresiden, og la inn til Jan Gunnar Solli på bakerste. Høyrekanten banket inn 1-1 på volley.

Se høydepunktene fra kampen:

Midtjylland — Brann: Høydepunkter - Jeg synes at vi produserte nok til å vinne denne kampen. Spesielt den første halvtimen av 2. omgang er jeg fornøyd med, da fikk vi opp tempoet og pasningsspillet. Når Midtjylland bytter sju-åtte mann på slutten, merker vi det i beina når vi har så få på benken, sier Nilsen.

Han gleder seg over at Brann kom tilbake etter å ha fått 0-1 i fleisen.

— Jeg kan se en tydelig mentalitetsendring i gruppen, sier Nilsen.

Selv om han innrømmer at det er ting å ta tak i både fremme og bak, er han offensiv noen uker før seriestart.

— Vi fremstår på et helt annet fysisk nivå enn på samme tid i fjor, og det er særdeles gledelig å se, sier Nilsen.

For å kåre en vinner måtte lagene gjennom straffespark. Håkon Opdal reddet danskenes første forsøk, men misser av Olafur Bjarnason og unggutten Bjarte Haugsdal gjorde at danskene vant.

Branns andre av tre kamper i La Manga Cup spilles mandag. Da er Sønderjyske motstander, også de fra Danmark. Molde slo dem 2-0 i går kveld.