LA MANGA: Jan Gunnar Solli utlignet til 1-1 og sørget for at det endte uavgjort i fredagens treningskamp på La Manga.

Også i straffesparkkonkurransen scoret høyrekanten, som hadde en god dag på jobben og viser lovende takter før seriestarten neste måned.

— Det er ikke hver dag jeg scorer to mål, så det er jeg selvsagt kjempefornøyd med, sier Solli til bt.no.

LES OGSÅ: Opdal reddet Brann

Herlig volley

Erik Mjelde hadde fra sin venstrekant scoret i de to foregående kampene, mot Løv-Ham (5-1) og Hønefoss (1-0). Nå var det på tide med et Solli-mål.

— Erik har vist seg å være målfarlig, og for meg gjelder det å bli enda flinkere på den siste lille strekningen inne i boksen. I dag fikk jeg et kjempeflott innlegg fra Huseklepp, og jeg bare tok sjansen på at ballen ville rekke helt frem til meg, smiler Solli.

Målet kom etter 82 minutter. Huseklepp kom i fint driv på venstresiden. Han la inn til Solli på bakerste stolpe, og den ettertraktede midtbanespilleren banket inn 1-1 på volley. En flott scoring.

SCORET — BÅDE I KAMP OG I STRAFFEKONKURRANSE: Branns Jan Gunnar Solli. (Foto: Digitalsport)

LES OGSÅ: Brann avsluttet med sju lokale

Arbeidsjern

Men det er neppe slike scoringer som får ham ut i Europa. Nylig ble det kjent at Viking ønsker Solli, men at telemarkingen har bestemt seg for å bli i Brann foran andre norske klubber.

Kontrakten hans går ut etter sesongslutt, og Solli vil gjerne prøve lykken ute i en annen liga hvis muligheten oppstår.

- Det er blitt mye spekulasjoner og snakk om det der. Jeg trives godt i Bergen og Brann. Og jeg ønsker ikke å fremstå som klysete heller - det er nemlig et knalltøft marked, og det er ikke bare å spasere ut til en klubb i Europa, sier Solli.

— Kommer jeg ut en gang (til en europeisk klubb), blir det eventuelt fordi jeg er et arbeidsjern – ikke på grunn av pene scoringer. Jeg skal benytte hver mulighet både i trening og i kamp til å gå helt ned i kjelleren og ta ut det jeg er god på, fortsetter han.

Han synes Brann tok seg opp etter en heller laber 1. omgang.

- Vi kom under, men så reiste vi oss mesterlig og utlignet. På 0-1 kunne luften fort ha gått litt ut av ballongen, men det skjedde ikke, og det er veldig bra, sier Solli.

PS: Brann møter danske Sønderjyske mandag i den andre kampen i La Manga Cup II.