Treningskampen mellom danske FC Midtjylland og Brann på La Manga tok aldri helt av. Men etter 80 minutter kom målene. Først ved danskenes Babajide Babatunde, to minutter senere sendte Jan Gunnar Solli Brann tilbake i balanse.

Siden det spilles en turnering på spanskekysten, måtte det kåres en vinner av oppgjøret. Kampen ble dermed avgjort på straffespark. Bjarte Haugsdal og Olafur Bjarnason brente sine forsøk. Danskene vant med det 7-6 sammenlagt og møter Molde i neste kamp, mens Brann møter Sønderjyske mandag ettermiddag.

— Jeg synes at vi produserte nok til å vinne denne kampen. Spesielt den første halvtimen av 2. omgang er jeg fornøyd med, da fikk vi opp tempoet og pasningsspillet. Når Midtjylland bytter sju-åtte mann på slutten, merker vi det i beina når vi har så få på benken, sier Steinar Nilsen til bt.no.

- Mentalitetsendring

Han var ikke fornøyd med det som skjedde før pause, men gleder seg over at Brann kom tilbake etter å ha fått 0-1 i fleisen.

- De scoret først, og jeg er veldig godt fornøyd med måten vi slo tilbake på. Jeg kan se en tydelig mentalitetsendring i gruppen, sier Nilsen.

Selv om han innrømmer at det er ting å ta tak i både fremme og bak, er han offensiv noen uker før seriestart.

— Vi fremstår på et helt annet fysisk nivå enn på samme tid i fjor, og det er særdeles gledelig å se. Folk leverer i andre posisjoner enn de er vant til, og det er bra. For denne sesongen er vi avhengig av at folk leverer i nye posisjoner, sier Brann-treneren.

Opdal tidlig i aksjon

Første omgang inneholdt lite å skrive hjem om. Men allerede etter fire minutter kom omgangens største sjanse. Midtjyllands Ken Larsen parkerte Olafur Bjarnason og kom alene mot Opdal. Men Branns kaptein reddet avslutningen mesterlig med venstrehånden.

For Brann ble det mye nesten. Største nesten-mulighet kom etter en snau halvtime. Gylfi Einarsson tok ned en stuss fra Huseklepp i feltet og burde nok ha løsnet et skudd, i stedet var han uselvisk og la heller ballen ut mot Erik Mjelde. En dansk forsvarer kom mellom ballen og Brann-spissen.

Nærmere kom ingen av lagene scoring før sidebytte.

Ny Opdal-redning

Danskene fikk en ny gigantsjanse etter 56 minutter. Frank Kristiansen kom seg fri fra Bjarnason og alene mot Opdal fra skrått hold. Keeperen reddet først avslutningen, før Rodolph Austin sendte en håpløs klarering ut i returrommet til Mikkel Thygesen. Han sendte ballen mot det åpne buret, men jamaicaneren stoppet ballen på streken og sendte den vekk fra farlig område.

(saken fortsetter)

REDDER PÅ STREKEN: Rodolph Austin berger Brann. (Foto: Morten Olsen, Digitalsport).

Austin rettet opp sin egen feil. Men underveis i kampen viste han og Olafur Bjarnason at de har en del å jobbe med, spesielt på kommunikasjonen dem i mellom, skal de være Branns midtstopperpar når alvoret starter 13. mars. Etter 67 minutter tok Steinar Nilsen ut Gylfi Einarsson og erstattet ham med Yaw Ihle Amankwah. Da ble Austin flyttet opp i sin vante posisjon.

Diego Guastavino har vært et lite offensivt fyrverkeri for Brann i vinter. Før kampstart måtte han kaste inn håndkleet grunnet sykdom. Søramerikaneren var savnet. En dobbel dose Erik (Mjelde og Huseklepp) på topp for rødtrøyene klarte ikke å stresse danskene i særlig grad.

Mjelde kom til en dobbelsjanse etter 69 minutter. Først klinte han til med høyre, så brente han av returen med venstrefoten. Midtjyllands sisteskanse Jonas Lössl var med på notene.

Solli svarte

Det så lenge ut til å ende 0-0. Men etter 80 minutter bestemte Christian Sivebæk seg for å forsere Sævarsson. Han knuste Brann-backen på fart, gikk ned mot dødlinjen og la ballen ut til lagkamerat Babajide Collins Babatunde. Han puttet enkelt 1-0-målet fra rundt fem meter.

To minutter senere svarte Brann. Erik Huseklepp kom i fint driv på venstresiden. Han la inn til Jan Gunnar Solli på bakerste stolpe. Den ettertraktede midtbanespilleren banket inn 1-1 på volley. En flott scoring av Brann!

Flere mål ble det ikke.

For å kåre en vinner måtte lagene gjennom en svært uformell straffesparkkonkurranse. Håkon Opdal reddet danskenes første forsøk fra Floresco. Erik Mjelde, Cato Guntveit, Rodolph Austin og Erik Huseklepp scoret for Brann. Olafur Bjarnason kunne avgjort på det femte forsøket, men straffesparket var svakt.

Jan Gunnar Solli scoret så for Brann, men unggutten Bjarte Haugsdal bommet da han fikk sjansen. Midtjyllands Hassan vant duellen mot Opdal.

Dermed endte det 7-6 til danskene.

Løv-Hams Fredrik Haugen fikk sin Brann-debut da han kom innpå de siste ti minuttene.