Så sent som i oktober var Branns prognose at de kom til å gå 20 millioner kroner i minus for regnskapsåret 2009. Nå viser tallene som skal legges frem på Sportsklubbens årsmøte at de går ytterligere nesten fem millioner i minus.

  • Se alle Branns kamper på La Manga HER!

Klubben er blitt sammenlignet med en supertanker. Selv om de vet at de må, tar det lang tid å stoppe. Styreleder Hans Brandtun sa i starten av februar at situasjonen er alvorlig.

– Dette er ikke noe kjempeproblem nå, men vi tåler ikke et 2009 om igjen. Vi er helt klart avhengige av at vi klarer å holde inntektsbudsjettet vi legger opp til for 2010, sa Brandtun.

Les også:

De vanskelige tidene har for lengst gått ut over den sportslige satsingen i klubben. Den gamle kjepphesten med dobbeldekning på alle plasser er for lengst overgitt. Når Brann fredag spiller kamp på treningsleiren i Spania, har de bare fire spillere på benken.

Det er ikke bare økonomien som vil bli et tema på årsmøtet. Valgkomiteens innstilling til nytt styre, der mangeårig styremedlem Harald Andersen blir foreslått skiftet ut, har allerede skapt diskusjoner i klubbens medlemsmasse.

Branns årsmøte gjennomføres på Brann Stadion torsdag 25. februar.