FK HAUGESUND — RBK 0-6

HERJET I HAUGESUND: Glade RBK-spillere feirer scoring mot FKH. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

HAUGESUND (adressa.no): Om noen trodde Rosenborg ville ta for lett på oppgaven etter den strålende serieåpningen mot Aalesund forrige helg, tok de feil. RBK var til de grader skjerpet og fortsatte i akkurat samme stil mot FK Haugesund.I det kjølige vestlandsværet var vertene uten sjanser da Rosenborg satte fart i angrepsspillet. 5-0 i målforskjell etter én runde ble til 11-0 etter triumfen mot FKH.

Det RBK driver på med nå minner om Nils Arne Eggens glansdager på 90-tallet. Faktisk må vi helt tilbake til 1995 for å finne en like god serieåpning. Også da hadde RBK 11-0 i målforskjell etter to spilte kamper, etter 6-0 og 5-0 mot Kongsvinger og Strindheim i de to første seriekampene.

Gode kontringsforsøk

Etter en start hvor ingen av lagene fikk et skikkelig grep i kampen, ble det fart i oppgjøret etter ti minutter. Haugesund stormet frem i angrep, men ble stoppet, og Rosenborg satte i gang det første av flere gode kontringsforsøk. En forløsende pasning fra Ole Selnæs, gikk til Tobias Mikkelsen, som ikke klarte å følge opp på samme måte. Han forsøkte å vende spillet ut mot Riku Riski på venstrekanten, men ballen var altfor upresis og angrepet stoppet opp.

Den første antydningen til en skikkelig målsjanse kom etter et kvarters spill, men Riskis skudd gikk et godt stykke utenfor Per Morten Kristiansens bur.

Fosset fremover

To minutter senere kom den første virkelige målsjansen. Et meget godt brudd av Selnæs på egen banehalvdel ga Rosenborg en ny god kontringsmulighet. Hele to ganger sørget Selnæs for å gjenvinne ballen, som ble sendt videre til Tobias Mikkelsen. Han slo den til Mike Jensen, som avsluttet. Ballen kom ut igjen og havnet hos Mikkelsen, som slo et perfekt innlegg som Alexander Søderlund på utmerket vis stanget i mål på sin gamle hjemmebane.

Fra da av handlet alt om Rosenborg. Gode kombinasjoner og stor fart sørget for at RBK fosset fremover.

Etter 27 minutter kom kampens andre scoring. Et svært godt forspill fra Mike Jensen ga Mikkelsen en fantastisk mulighet, som han utnyttet på beste måte. Dansken satte ballen hardt inn i bortre hjørne bak Kristiansen i FKH-buret. Dermed 2-0 til Rosenborg på kampens andre målsjanse.

Midtsjø punkterte

Rosenborg fortsatte og bare fire minutter senere punkterte Fredrik Midtsjø kampen. Lekre kombinasjoner skapte store problemer for Haugesund. Ballen havnet hos Søderlund, som slo den tilbake til Midtsjø. Fra rundt tjue meters hold satte han inn 3-0-målet.

Et svært effektivt Rosenborg-lag kunne gå til pause med 3-0 etter tre målsjanser. Ledelsen var det ingenting å si på. RBK var best i stort sett alt i førsteomgangen.

Etter pause tok Rosenborg kommandoen fra start. Et snaut kvarter ut i omgangen stormet Riku Riski frem på venstrekanten og fikk lagt ballen inn foran mål. Etter rot i FKH-forsvaret havnet den hos Søderlund, som fra kloss hold banket den i nettaket. Søderlund ble liggende etter scoringen, men kom seg raskt opp igjen.

FKH-forsvar i oppløsning

Tomålsscoreren Søderlund gikk av banen etter snaut 70 minutters spill og fikk applaus av hjemmepublikummet. Samtidig kom en voldsom regnskur over stadion, en skur som raskt gikk over til en blanding av snø og sludd. For hjemmepublikummet var det svært lite som varmet denne søndagskvelden i Haugesund.

Ti minutter før full tid hadde Haugesund-forsvaret gått fullstendig i oppløsning. Innbytter Tomas Malec fikk stå helt alene på omkring sju meter og satte innlegget enkelt inn i hjørnet, etter at debutant Liam Henderson bommet på ballen.

Jørgen Skjelvik fortsatte ydmykelsen av hjemmelaget da han satte en retur i mål fra kort hold. Da var det gått 86 minutter.

Dermed 6-0 til Rosenborg. En kanonstart for Kåre Ingebrigtsen og hans menn.