Ranheim – Sandnes Ulf 1-1

Ranheim (adressa.no): Etter en svært sjansefattig sesonginnledning måtte det en dødball til for å få sesongens første nettkjenning for Ranheim. På lagets tredje målsjanse på 167 serieminutter, var det Mads Reginiussen som satt inn det årets første Ranheim-scoring.

Det ga 1-1 i en lite underholdende kamp i idrettsparken på Ranheim.

Høyt press

Ranheim åpnet kampen i høyt press, og holdt på å bli belønnet allerede innenfor halvannet minutt. God gjenvinning høyt i banen av Thomas Rønning ga muligheten for innlegg inn i Sandnes Ulfs boks. Der ruvet Ranheims venstreving for dagen, Jo Sondre Aas, men kom ikke godt nok over ballen til å styre headingen på mål.

Innlegg fra høyre var også oppskriften på neste halvsjanse, men Jørgen Øveraas Olsens knallharde krosser lurte seg bak Sandnes Ulf-forsvaret. Det samme hadde Mads Reginiussen, men finnmarkingen var en skostørrelse for sein til å tuppe ballen i mål foran Hannes Halldorsson i Ulf-forsvaret.

Gigasjanse

Selv om kampen var jevn i banespillet, var det Ranheim som skapte farlighetene foran mål. Torgil Gjertsen testet Halldorsson, som fikk en enkel oppgave med å redde Gjertsen skudd med kjeiva fra 20 meter. Men han fikk langt større problemer like før halvtimen da Robert Stenes presise hjørnespark fant hodet til Are Tronseth, nærmest i duell med forsvarskollega Karl Morten Eek.

Sandnes Ulf-keeperen slang ut høyrefoten og reddet, før han landet oppå ballen, i det som ble en uortodoks redning. Den første virkelig store sjansen i kampen. Ti minutter senere var Tonny Brochmann farlig frempå foran Ranheim-målet, men en utrusende Even Barli avverget det som fort kunne bli en kjempesjanse.

Farlig av Barli

Da ble det adskillig farligere minutter før pause da Barli var på en skikkelig skogtur. Pontus Engblom fikk stusset ballen på ekte Steffen Iversen-vis. Men der Iversen ble matchvinner i en lignende situasjon for Norge mot Spania i EM i 2000, stusset Engblom ballen to meter til side for mål.

Men på overtid i 1. omgang fikk Engblom en ny mulighet da han ble nydelig spilt fri av spisskollega Brochmann. Ulf-spissen fikk en enkel jobb med å bredside ballen i nettet på Ulfs andre store sjanse.

Dermed var det 0-1 til pause i Trondheim

Utligning

2. omgang startet som den første, med et jevnt banespill, uten de store underholdningsfaktorene den første halvtimen. Men da omgangens første skuddforsøk kom, satt den like gjerne i nettet.

For da Ranheim slet med å omsette småpent banespill i målsjanser, var det en dødball som skulle gi en stor nok sjanse til å få årets første mål. En corner fant hodet til Are Tronseth på bakre stolpe, som headet ned til Mads Reginiussen.

Mellomste bror Reginiussen fikk fritt spillerom, og hamret ballen kontant i hjørne.

Nesten matchvinner

Fem minutter før full tid kunne innbytter Kim Riksvold blitt den store helten da han vakkert ble spilt fri av Reginiussen. Førstnevnte vente av Kenneth Sola i Ulf-forsvaret, og curlet ballen mot lengste hjørne, men ballen gikk like over mål.

Dermed endte det 1-1 på Ranheim.