Espen Hoff scoret 2-1 for Start mot Sandefjord. Han ventet til siste minutt. Foto: NTB Scanpix/Tor Erik Schrøder

Sandefjord så ut til å gå mot sesongens andre trepoenger søndag. Laget til Lars Bohinen ledet 1-0 etter et dødballmål av Alexander Gabrielsen, og hadde god kontroll på kampen.Etter 82 minutters spill sørget imidlertid Espen Hoff for at Start var tilbake i kampen sin første nettkjenning for sesongen. Skuddet til høyrekanten fra skrått hold var hardt og presist, men Sandefjord-keeper Lars Herlofsen burde nok ha forhindret scoring.

To minutter på overtid var Hoff nok en gang frampå. Nok en gang fikk han ballen fra sin høyreside, og han fikk drømmetreff fra 17-18 meters hold. Ballen føk inn i nettet bak en sjanseløs Sandefjord-keeper.

Like før overtiden var over, viste Håkon Opdal seg fram. Han var lynraskt nede, og reddet en heading fra Sandefjord-spilleren.

Fantastisk kvarter

Start begynte oppgjøret foran 5264 tilskuere på Sør Arena forrykende, og rundspilte gjestene fra Sandefjord de første 15 minuttene.

Den første store sjansen kom allerede etter fem minutter. Gudmundur Kristjansson fikk ballen etter litt klabb og babb i felte, og fyrte løs med høyrefoten. Skuddet var godt, men bortelagets debutant Lars Herlofsen var lynraskt nede og reddet.

Fem minutter senere var det Matthias Vilhjalmsson som prøvde seg. Han ble servert et godt innlegg fra Espen Børufsen fra venstrekanten, men headingen gikk rett på keeper.

Klasseredning

Det gikk bare 30 sekunder til neste store Start-sjanse kom. Michael Christensen serverte en nydelig langpasning i retning Solomon Owello. Nigerianeren, som var Starts beste i førsteomgangen, la hardt inn foran mål. Vilhjalmsson fikk avgårde en god avslutning, men keeper Herlofsten leverte nok en redning fra øverste hylle.

Vertene fortsatte stormløpet mot Sandefjord-buret etter 13 minutters spill. Owello kombinerte fint med Vilhjalmsson, og fikk tilbake ballen innenfor gjestenes 16-meter. Han avsluttet raskt, men skuddet gikk i nettveggen.

Sandefjord klarte så å kjempe seg tilbake i kampen, og resten av omgangen ble jevnspilt, uten de helt store mulighetene.

Dødball-mål

Andreomgangen begynte også den andre omgangen godt, men det var Sandefjord som fikk den første muligheten etter pausen. Håkon Opdal serverte ballen til Pål Alexander Kirkevold, som fosset mot Starts mål. Avslutningen til spissen var kontant, men gikk like utenfor målet til sørlendingene.

Etter 61 minutter kunne gjestene ha tatt ledelsen. Geir Ludvig Fevang vant ballen på midten, spilte fri Mats Kaakenstad, som la hardt inn foran mål. Der ventet Eirik Mjelde, som fikk avsluttet med høyrefoten fra åtte-ni meters hold. Skuddet gikk – heldigvis for Start – til side for mål.

Da klokka passerte 67 minutter kom kampens første mål. Start-trener Mons Ivar Mjelde hadde advart mot dødballene til Sandefjord før søndagens kamp. Med god grunn.

Gjestene fikk et hjørnespark, og ballen ble slått presist inn i feltet. Der ventet Alexander Gabrielsen, som vant duellen med kaptein Kristjansson, og skallet ballen i nettet bak en sjanseløs Håkon Opda. Midtstopperens andre mål for sesongen.

Hoff første

Start kunne slått tilbake et par minutter senere. Ballen havnet i føttene til Børufsen etter en dødball, men skuddet til kantspilleren ble slått utover kortlinja av Herlofsen i Sandefjord-buret.

Mjelde kastet innpå Lars-Jørgen Salvesen til fordel for Kristoffer Ajer de siste 15 minuttene.

Det var imidlertid Espen Hoff som sørget for balanse i regnskapet da klokka passerte 82 minutter. Et innlegg ble slått hardt inn i feltet til Sandefjord, hvor en av gjestenes spillere klarerte ut ballen. Den gikk rett i føttene til Hoff, som smelte til fra 15-16 meters hold. Herlofsen var på ballen, men klarte ikke å forhindre at Start utlignet.

To minutter på overtid sikret Hoff Start alle de tre poengene med nok et knallhardt skudd i hjørnet. Dermed har Start sikret seg fire poeng på sine to første kamper av sesongen.