I enkronikk går Brede Hangeland og Marit Bjørgen til angrep på egoisme og privatisering idretten, men Hangeland er selv medeier i et selskap som til en viss grad konkurrerer med breddeklubber.

I flere år har Brede Hangeland vært medeier i selskapet Actionball. Selskapet på Vibemyr i Sandnes driver blant annet med fotballskoler for barn.

Hangeland har selv vært instruktør og figurerer som hovedattraksjonen i annonsene for fotballskolen, men Premier League-proffen understreker at dette er et tilbud som bare utgjør rundt fem prosent av den totale virksomheten.

Dermed kan Actionball oppleves som en konkurrent til alle breddeklubbene som arrangerer fotballskoler for å tjene penger til drift av egen klubb. — Ser du paradokset i utspillet ditt når du selv er medeier i et selskap som konkurrerer med breddeklubbene om elever til fotballskolene?

— Jeg forstår spørsmålet. Jeg synes Actionball har bidratt til et bredere aktivitetstilbud i distriktet, og det er vi stolte av. Actionball er et aktivitetstilbud og eventselskap som i all hovedsak henvender seg til bedriftsmarkedet. Vi har bare arrangert noen få fotballskoler. Det har foreløpig ikke vært god butikk på Actionball, snarere tvert imot. Men vi har skapt mye glede, så det lever jeg helt fint med, svarer Brede Hangeland overfor Aftenbladet.