Sesongåpningen i langrenn på Beitostølen sto i fare for å bli avlyst på grunn av snømangel, men Skiforbundet bekrefter torsdag kveld at det vil bli gått renn.

Bakgrunn:

Skiforbundet og arrangøren har satt i gang en rekke tiltak som har reddet sesongåpningen.

— Etter at vi hadde lagt ut snø ble det veldig mildvær. Vi fikk tak i en spesialduk som er blitt brukt til å beskytte snøen på Geilo over sommeren, og vi har kjøpt inn mer duk her i Oslo. Det har stoppet avsmeltingen og sikret det som er igjen av snø. Største delen av løypa er nå dekket av duk. Jeg har aldri vært med på noe sånt før, sier Skiforbundets arrangementsjef Terje Lund til Aftenposten.

Fått låne hypermoderne kanoner

Det er et av flere tiltak som er blitt satt i gang for å sikre nok snø under sesongåpningen.

— Vi har også hatt Norges fremste ekspert på å bruke salt for å gjøre snøen hardere oppe på Beitostølen to ganger nå. I tillegg har vi lagret snø fra i fjor som vi kjører inn på mandag, og vi har fått låne hypermoderne snøkanoner fra Hafjell som produserer snø brukbart når det er 1 minusgrad eller kaldere. De vi har hatt fra før har trengt ned mot tre til fire minusgrader for å produsere snø. Med den værprognosen som ligger til uken nå skal vi få produsert en god del snø. Det ser såpass trygt ut at dette skal vi få til, sier Lund.

SETT DENNE?

Rennene på Beitostølen går fra 13. til 15. november.

Planen er at kvinnene skal åpne helga med 10 kilometer klassisk fredag formiddag, før herrene går sin 15 kilometer et par timer etterpå. Rennene vil bli gått i en 3,75 kilometers trasé.

Gleder du deg til langrennssesongen? Da kan vi anbefale disse sakene: