FIFA-president Sepp Blatter lovet sist uke at det skulle opprettes en spesialenhet som skulle fremme reformforslag i organisasjonen. Nå hersker det usikkerhet rundt opprettelsen.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters hersker det nå tvil rundt om FIFA vil opprette en slik spesialenhet. Årsaken er at den sveitsiske forretningsmannen Domenico Scala, som var regnet som FIFAs førstevalg til å lede enheten, skal ha sagt nei til jobben om han ikke får full uavhengighet.

Han mener en slik gruppe organisert av FIFA ikke vil kunne ha de nødvendige fullmakter til å gjøre en objektiv gransking. Blant annet fordi enheten, bestående av ti personer, skal velges ut fra kontinentalforbundene.

— Scala har aldri søkt om jobben. Han ville vurdert å ta den, men kun om dens uavhengighet var garantert for, sa en talsmann for Scala mandag.

Minst halvparten av FIFAs seks kontinentalforbund skal ha bedt Scala ta jobben, i håp om en objektiv og grundig gjennomgang.

Dermed gjenstår det for FIFA å finne en annen kandidat, om de da ikke klarer å gi Scala de nødvendige garantier.

De store sponsorene Coca-Cola, Visa og McDonald's har alle lagt press på FIFA for at det må skje endringer som følge av korrupsjonsetterforskningen mot forbundet.

Scala har tidligere jobbet med reformforslag for FIFA, og han har derfor vært utpekt som den perfekte leder av reformenheten nå.

(©NTB)