FIFA anmeldte komikeren Simon Brodkin, som mandag forstyrret en pressekonferanse og kastet en bunke pengesedler på Sepp Blatter. Tirsdag siktet politiet i Sveits briten.

Han hadde ikke lov til å være til stede på podiet der han forstyrret den planlagte pressekonferansen FIFA-president Blatter skulle holde etter mandagens møte i Det internasjonale fotballforbundet.

– Dette er for Nord-Korea i 2026. Som ambassadør for nordkoreanerne er jeg glad for å sluttføre avtalen om VM-sluttspillet i 2026, sa Brodkin før kan kastet en bunke falske dollarsedler mot FIFA-presidenten.

Kan bli rettssak

FIFA svarte med å anmelde Brodkin for trakassering tirsdag. Det mektige fotballforbundet mener den britiske komikeren ulovlig trengte seg inn i FIFAs hovedkvarter. Senere samme dag tok politiet ut siktelse.

– Det er en mulig anmeldelse om å være på ulovlig område. Vi vet ikke om det blir en rettssak eller ikke. Det avgjøres av aktor og vil ta litt tid, sa politiet i en uttalelse.

Han ble umiddelbart ført vekk av sveitsisk politi og tatt med til politistasjonen, der han ble avhørt før han slapp fri. (©NTB)