Sepp Blatter har stilt plassen sin som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) til disposisjon. Mandag snakket han om hva han vil gjøre når en flere tiår lang FIFA-karriere er over i februar neste år.

— 26. februar vil FIFA få en ny og yngre president. Jeg tror jeg vil begynne med det som en gang var hobbyen min, journalistikk. Men denne gangen vil jeg begynne å jobbe radio, for jeg tror det er den mest populære innen medieverden. Du kan høre på det 24 timer i døgnet og når du er ute på reise. Dessuten er det lettere å snakke enn å skrive, sa Blatter.

Han fortsatte:

— Hvis noen vil ha meg. Men det er så mange radiostasjoner i verden at jeg er sikker på at noen vil være glade for å høre på meg.

— Vil tilby Blatter praksisplass

Nå bli Blatter tatt på ordet. Radio Yorkshire har, med et glimt i øyet, tilbudt fotballtoppen jobb hos dem.

— Vi vil tilby Sepp Blatter praksisplass hos oss i Radio Yorkshire neste sommer, for å få en føling med bransjen. Hvis han er seriøs med planene om å jobbe med radio, finnes det ikke noe mer seriøst sted for å lære enn her, sier direktør i Radio Yorkshire Sam Brydges.

Nyhetsbyåret Associated Press har omtalt saken, og den er blitt plukket opp av flere engelske medier.

Blatter jobbet tidligere som sportsjournalist hjemme i Sveits. Senere ble han generalsekretær i det sveitsiske ishockeyforbundet, før han fikk en fot innenfor FIFA i 1975. Da startet klatringen mot toppen i verdens største idrettsorganisasjon.

Så vil tiden vise om Blatter skifter ut livet på toppen av FIFA med radiojobbing i Nord-England.