- Jeg tenkte bare at jeg skulle nyte øyeblikket. Det er jo ikke hver dag 35.000 piper på deg. Det var kjekt, sier Tommy Høiland. - Jeg tenkte bare at jeg skulle nyte øyeblikket. Det er jo ikke hver dag 35.000 piper på deg. Det var kjekt, sier Tommy Høiland. Foto: Digitalsport

Høiland om straffen: - Ikke hver dag 35.000 piper på deg. Det var kjekt

Tommy Høiland svarte på pipekonserten med en «Panenka».

ISTANBUL : MFK og straffespark i Europa har vært synonymt med dårlige opplevelser de siste sesongene. Da Molde ble tildelt straffespark etter drøye halvtimen, var det nok mange som tenkte tilbake på de avgjørende straffemissene som det har vært en del av.

Her ser du straffesparket:

– Sa jeg ikke måtte gjøre det

Men Tommy Høiland var ikke i tvil og plukket opp ballen med en gang dommeren pekte på straffemerket etter at Daniel Berg Hestad ble dyttet i ryggen. Tross øredøvende pipekonsert fra 35.000 tyrkiske supportere, var Høiland iskald og chippet ballen elegant midt i mål mens Fenerbahces sisteskanse Fabiano la seg mot høyre.

– Jeg sa til Per Magne (Misund) på onsdag at jeg vurderte å ta en «Panenka», men at jeg ikke visste om jeg skulle våge. Han sa at jeg ikke måtte gjøre det, men jeg tok saken i egne hender og blokket ut pipekonserten og holdt hodet kaldt, forteller Høiland om det lekre straffesparket.

– Hva tenkte du i sekundene før straffesparket ble tatt?

– Jeg tenkte bare at jeg skulle nyte øyeblikket. Det er jo ikke hver dag 35.000 piper på deg. Det var kjekt, sier spissen.

– Det kreves litt selvtillit og mot for å gjøre noe sånt?

– Man må tørre å prøve. Tør du ikke, så scorer du heller ikke. Jeg vet at keeperne som regel satser tidlig og går til ei side på dette nivået. Det gjaldt bare å holde hodet kaldt og legge den fint i midten, forteller Høiland.

Treffer på ett av ti

I andre omgang fikk han ballen ute på høyrekanten og la et perfekt innlegg inn til Mohamed Elyounoussi, som stupheadet inn ny MFK-ledelse. Høiland mener innlegget er et av få som finner veien til riktig mann.

– Jeg treffer på ett av ti innlegg. Heldigvis traff jeg nå, sier Høiland som også hadde en avslutning i stolpen senere i omgangen.

– Det hadde vært gøy og fått et mål til, men det viktigste er at vi vinner. At vi skulle vinne 3-1 borte mot Fenerbahce i Istanbul er bare helt fantastisk, mener Høiland.

Rangeres øverst

Han kom inn og avgjorde cupfinalen mot Rosenborg i 2013 med en sen scoring, og har på den måten blitt en publikumsfavoritt blant MFK-fansen. Han blir nok ikke noe mindre likt etter den lekne straffen, og mener kampen i Istanbul er det sykeste han har vært med på.

– Det går ikke an å beskrive hvor kjekt det er å spille foran et så massivt liv som det de lager på tribunen her. Jeg har gått og gledet meg helt siden trekninga. Jeg ønsket meg både Celtic og Fenerbahce, så jeg er godt fornøyd med den, sier han.

– Er dette det største du har vært med på fotballbanen?

– Ja, det er det uten tvil. Å spille mot spillere mot Robin van Persie og Nani foran så mange tilskuere er det du drømmer om og trener for når du er liten gutt. Det er utrolig deilig å få betalt for det. Men det er litt kjedelig at det er ferdig her nede i Tyrkia nå, sier Høiland.

Utgående kontrakt

Den andre kampen i gruppa mellom Ajax og Celtic endte 2-2, noe som betyr at MFK topper Gruppe A i Europa League etter åpningsrunden. Men Høiland mener det er i tidligste laget å begynne å snakke om avansement.

– Vi vet at vi er et godt fotballag. Om vi tar hver kamp som den kommer og arbeider for hverandre, så tror jeg vi kan slå nesten hvilket lag som helst. Vi må ha hardt arbeid i bunn, så får vi se hva som skjer. Det er vanskelig å si, sier han.

Rogalendingen har kontrakt som går ut etter denne sesongen, men med flere prestasjoner som den mot Fenerbahce blir det vanskelig for MFK-ledelsen å ikke legge et kontraktsforslag på bordet.

– Jeg stresser ikke med det. Jeg regner med de vil vente til en ny trener er på plass. Både jeg og fruen trives godt i Molde, så du skal ikke se bort ifra at det blir ny kontrakt. Vi får se hva som skjer, sier spissen.