ISTANBUL (rbnett.no): Torsdag kveld åpner Molde årets Europa League når de gjester Fenerbahce i Istanbul. Ifølge den tyrkiske TV-reporteren Erbatur Ergenkon i NTV Spor, forventer hjemmefansen en enkel seier mot Molde.

– Jeg har sett at de ligger på sjuendeplass i den hjemlige serien. De burde vel vært bedre siden de er med i Europa League. Sett med tyrkiske øyne er dette en «må vinne-kamp». Det er et økonomisk gap mellom klubbene som er enormt, og i Fenerbahce har du stjerner som Robin van Persie, Nani og Diego. Folk i Istanbul forventer en komfortabel hjemmeseier, forteller Ergenkon.

– Stjernespillere vinner ikke kamper

Men selv om hjemmefansen forventer seier, er ikke Ergenkon like optimistisk. Han mener Molde faktisk har brukbare muligheter for å få med seg et godt resultat i bagasjen hjem til Norge.

– Jeg tror ikke stjernespillere kan vinne kamper. Det er hjerte og innsats som gjør det. Hvem vet hva som skjer? Plutselig scorer Molde et mål, og da blir det spennende, mener journalisten.

Kan slappe av

Det er ikke veldig mange MFK-supportere som har tatt turen til Tyrkia, og mange har nok vært litt skeptiske for å dra nedover. Ergenkon skjønner lite av «nervøse» norske supportere.

– Det er det samme overalt. Fansen er lidenskapelig opptatt av fotball. De vil bare at laget skal vinne. Og det er ikke i disse kampene det blir bråk. Her kan man drikke og spise sammen, og være samlet før kampen, forteller Ergenkon.

– Jeg kan sitere John Lennon fra en av hans låter; «Imagine all the people living life in peace», avslutter Ergenkon filosofisk.