(Fenerbahce — Molde 1-3) Istanbul/Rbnett: Molde sjokkerte fotball-Europa med en oppsiktsvekkende seier på den fryktede bortebanen i Istanbul. Et stjernelag med landslagsspillere i alle ledd ble til tider rundspilt av Molde. Seieren var fullt fortjent og kunne godt ha vært større. Molde har fått en drømmestart på gruppespillet i Europaligaen!

• See video av målene øverst i artikkelen!

Seieren kom etter tre utrolige scoringer. Føst en straffechip fra frekke Tommy Høiland. Så en stupheading som avslutning på et nydelig angrep som Moi Elyonoussi avsluttet. Til slutt en enmannsprestasjon av Martin Linnes som dro seg fri fra alle før han plasserte ballen helt nede ved stolperota.

Molde var nederlagsdømt på forhånd, men hadde ingen respekt for meritterte Fenerbahce som var tilbake i Euroopa etter to års utestengelse fra internasjonale kamper.

Rufsete start

Molde spilte en god 1. omgang mot Fenerbahce. Etter en rufsete start, kom Molde mer og mer inn i kampen. Det første skremmeskudet kom allerede etter sju minutter. Eirik Hestad fikk lagt inn foran mål der Tommy Høiland headet like utenfor.

Neste forvarsel kom etter 26 minutter. Tommy Høiland briljerte på høyrekanten og fikk lagt inn foran mål. Der kom Harmeet Singh og fikk god trøkk i skuddet fra ca 20 meter. Den brasilianske keeperen Fabiano måtte ut i full strekk for å redde.

Iskald straffe

Etter 37 minutter var det slutt på nestensjansene. Daniel Berg Hestad fikk en liten dytt inne i straffefeltet, og den franske dommeren pekte på straffemerket. Molde har bommet fryktelig ofte på straffespark i Europa, men Tommy Høiland var alt annet enn redd for å bomme. Han chippet like godt ballen midt i mål, mens keeper fabiano kaster seg til høyre. En skikkelig frekkis fra Høiland som fikk sjansen på topp på bekostning av Ola Kamara.

Det ble veldig stille på gigantiske Şükrü Saracoğlu Stadium. Men ikke i mer enn fire minuter. Den tidligere United-stjernen Nani utnyttet at Knut Olav Rindarøy mistet posisjonen et lite sekund. Nani lurte seg inn bak Vegard Forren og satte ballen elegant til side for Ethan Horvath.

Publikum ventet en stormoffensiv fra hjemmelaget etter pause, men Molde hadde lagt respekten igjen hjemme. Molde gikk opp i 2-1 seks minutter etter pause. Daniel Berg Hestad startet angrepet, la ut til Tommy Høiland å høyresiden. han la inn foran mål der Moi Elyounoussi stupheadet ballen i mål. Et vidunderlig vakkert angrep!

Linnes-show

Molde kunne ha gjort 3-1 etter 63 minutter. Eirik Hestad satte i gang en skikkelig kontring og spilte fri Tommy Høiland. Fra skrå vinkel skjøt han i stolpen!

Men 3-1 kom likevel et par minutter etter. Martin Linnes gikk på egen hånd, før han skjøt mellom beina på en forsvarer og helt nede i i hjørnet — utagbart for 197 meter lange Fabiano. Om Besiktas har ønsket seg Kongsvinger-gutten lenge, ble ikke interessen mindre da de så hvordan moldespillerne herjet med byrival Fenerbahce.

Molde kunne fort ha fått straffe da Bruno Alves stoppet et innlegg fra Eirik Hestad med albuen, men denne gangen vinket dommeren spillet videre.

Molde briljerte

Knut Olav Rindarøy kunne også fort ha scoret, men keeper reddet på mesterligvis det harde skuddet.

Molde fortsatte storspillet utover omgangen. Også Ola kamara, som kom inn for en ferdigløpt Tommy Høiland, hadde muligheten til å komme aleine med keeper, men første berøringen ble for dårlig.

Mohamed Elyounoussi gjorde avslutningen litt mer spennende da han ble utvist seks minutter før slutt. Han pådro seg sitt andre gule kort da han var uoppmerksom og lagde frispark på hjørnet av egen 16-meter.

Van Persie ble buet ut

Stjernespillerne Robin Van Persie og Raul Meireles ble buet ut da han ble byttet ut etter 69 minutter. Det tyrkiske publikummet begynte til og med å applaudere Molde-prestasjonen mot slutten av kampen. Nani var den av stjernene som klarte seg best mot Molde, men han gikk skikkelig sur og prøvde skudd fra lengre og lengre hold.

Moldes kaptein er en 40 år ung moldegutt som regjerte midtbanen mot feterte stjerner i Tyrkia. Kapteoinen ledet et nederlagsdømt moldelag til klubbens kanskje aller største prestasjon noen gang i Europa