Istanbul: Torsdag kveld vartet Molde opp med det som må sies å være en av tidenes europacupprestasjoner i klubbens historie. Daniel Berg Hestad var banens beste spiller og gjorde sitt til at stjernespillere som Robin van Persie og Nani var skygger av seg selv.

Daniel Berg Hestad storspilte mot Fenerbahce. Her feirer han 1-0-scoringen sammen med resten av lagkameratene. Foto: Reuters

– Jeg er veldig stolt av laget og av å være en del av Molde Fotballklubb i dag, sier en rørt kaptein etter kampslutt.

– Vant fortjent

For MFK vant ikke bare mot Fenerbahce, men de vant også fullt fortjent. I tillegg til tre scoringer, hadde målscorer Tommy Høiland en ball i stolpen, og MFK fikk mye kontringsrom å boltre seg utover i andre omgang.

– Det var de som hadde presset på seg. De hadde alt trøkk og forventninger. Jeg tror ikke så mange forventa av vi skulle ta poeng her. Ser man på statistikken for norske lag ute i Europa så er det trist sorti. Men vi har tro på egne ferdigheter, og vet at vi kan spille godt og vet vi kan ligge lavt... Huff, nå ble jeg sliten, sier Berg Hestad og må ta seg en pust før han fortsetter.

Her er Berg Hestad i duell med Fenerbahces Caner Erkin. Foto: Ap

– Jeg vet vi er gode på å ligge lavt og kontre. Vi har mange spillere med bra fart og teknisk repertoar, sier han. – Vinner dere fortjent?

– I andre omgang skapte de veldig lite, bortsett fra helt på slutten. Da var det en kanonade der, men gutta hadde en heroisk innsats. Og det er så fortjent! Vi har stanga litt imot i år, og det har ikke helt gått vår vei. Dette er deilig, sier Berg Hestad.

Han var med da MFK slo Mallorca og kvalifiserte seg for mesterligaspill i 1999, og innrømmer at torsdagens prestasjon er i samme gate.

– Det kan sammenlignes selvsagt. Men det er så mange år siden. Det er en av de absolutt største prestasjonene i en enkeltkamp vi noen gang har gjort, mener han.

Nier på børsen

MFK-kapteinen ble til slutt premiert med en nier på Rbnetts spillerbørs – årsbeste for veteranen.

– Det ble bare bedre og bedre, og jeg greide å stenge de rommene jeg skulle. Defensivt var det ganske bra. Jeg ble inspirert av scoringene våre. Men nå må jeg sikkert hvile i 14 dager. Vi får slippe til ungguttene til helga, sier 40-åringen og ler.

Og alderen tatt i betraktning må man bare si at det er imponerende å se at midtbanespilleren fortsatt for alvor har nivået inne.

– Det er så artig å være med på sånne ting som det her. Det blir kjedelig å legge opp når den tid kommer, sier han.

– Er det så artig at det blir et år til?

– Nja, det tviler jeg på, sier han.