ALFHEIM: Helt siden nedrykket til 1.-divisjon i 2013 har det vært spekulert i tsjekkerens fremtid på Alfheim ved hvert eneste overgangsvindu.

Da spissen gikk inn i årets sesong med siste år på en TIL-avtale hvor han er klubbens desidert best betalte spiller med rundt 1,8 millioner kroner i årslønn var det ansett som et tidsspørsmål før han ville forlate Alfheim.

Men i vår har Zdenek Ondrasek fremstått i sitt livs form – med syv scoringer og fire målgivende pasninger på 15 kamper i eliteserien. 0g TIL har avslått et bud fra italienske Bari, mens Ondrasek selv har avslått et tilbud fra Russland.

– Vi vil undersøke mulighetene for en ny avtale. Det er en tid for å gjøre det når overgangsvinduet er stengt. Det plikter vi å gjøre for de prestasjonene han har gjort, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

– Endret livet mitt

Selv sier Zdenek Ondrasek følgende om mulighetene for en ny avtale med TIL.

– Det er mulig. Men som jeg har sagt flere ganger, vi har ikke hatt noen møter ennå. Det er ikke tid for å prate om dette nå, for vi er langt nede på tabellen. Først må vi komme opp og så kan vi prate om resten.

– TIL må holde seg i eliteserien for at det skal være aktuelt å bli værende?

– Jeg vil være med å holde TIL oppe uansett om jeg blir eller drar.

Tsjekkeren bedyrer at han har fått et tett forhold til både byen og TIL etter snart fire år i klubben.

– Jeg startet et nytt liv her. Jeg hadde et flott førsteår. Så har det vært opp og ned. Men så lenge jeg er her nyter jeg hver dag. Uansett om jeg forlater eller ikke så vil jeg alltid komme tilbake og vil alltid ha venner her. Håper jeg. Jeg håper guttene liker meg, for de er fantastiske, sier Zdenek Ondrasek.

— Ingen «great» sesong

Fantastisk vil han ikke selv beskrive sin egen sesong som, tross den respektable statistikken i mål- og assistprotokollen.

– Jeg vil ikke kalle det «great». For vi er alt for lavt på tabellen. Men vi fikk syv poeng på de siste tre kampene før ferien og det var viktig for oss. Det er mulig å slå Odd også. Det blir vanskelig, men ikke umulig, sier 26-åringen.

Skal det bli poeng i Skien er fort Ondraseks målappetitt en nøkkel. Spissen står med 51 mål på 113 kamper i TIL-drakten.

I 2012 delte han toppscorertittelen i eliteserien med 14 mål – det samme antallet som Rosenborgs Alexander Søderlund allerede står med i år.

Nå er Zdenek Ondrasek halvveis til sin personlige bestenotering i eliteserien.

– Det er mulig å slå den, men toppscorer i eliteserien blir jeg ikke i år, sier han selv.

TIL-trener Steinar Nilsen skjuler ikke betydningen av å beholde Zdenek Ondrasek:

– Zdenek er en veldig god fotballspiller og han er i kjempeslag for tiden. Nå har ikke jeg langtidsminne, men de som har vært i TIL-miljøet lenge sier de aldri har sett han i bedre form, så det er gledelig å høre, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

Han håper i hvertfall å beholde spissen ut sesongen:

– Det er noe hele klubben og organisasjonen ønsker. Vi er veldig glad for at han er her. Han er en spiller med topp humør og en utrolig viktig spiller for oss, sier Nilsen.