ALFHEIM: Odd gjør det bra i Europa League-kvaliken om dagen og har slått ut Sheriff og Shamrock Rovers. Sistnevnte ble slått 2–1 (4-1 sammenlagt) hjemme så sent som torsdag.

I serien har det derimot gått tråere. Skienslaget forrige trepoenger kom borte mot Sandefjord (1–0) 6. juni.

I TIL vet man hvor tøft det er å spille kamper torsdag-søndag. I 2013 spilte «Gutan» seg til Europa Leagues gruppespill, men det ble en beintøff høst i serien og til slutt nedrykk.

Bård Flovik tviler på at Odd har gått i «Europa-fella».

– Nei, jeg tror egentlig de ikke har det. I Europa League har de sikkert et veldig fokus på å gå videre. Vi i Norge kjenner de nok litt bedre enn andre lag, samtidig er dette et veldig godt hjemmelag med en innarbeidet stil og gode spillere i alle posisjoner. Jeg tror dette blir en veldig god utfordring for oss, sier TIL-treneren.

– Bare fordel

– Hvor mye tapper det spillerne for energi at man spiller europacup torsdag og seriekamp søndag, TIL-kaptein Simen Wangberg?

– Det er minimalt. Så lenge man har bra flyt, og spillet sitter, er det egentlig bare en fordel å spille mange kamper. Det er klart at hvis de har en tynn stall, kan det være at det kanskje blir i overkant stor belastning på enkelte spillere. Men jeg tror kampprogrammet verken er en fordel eller en ulempe, svarer Wangberg.

Bare én seier

Molde (Champions League), Odd, Rosenborg og Strømsgodset er alle videre i europacupen.

– Det er bra for norsk fotball at vi har lag som er med. Vi håper de kommer så langt som mulig, så kan vi slå Odd søndag og de ta seg videre i Europa, smiler Wangberg.

TIL har bare vunnet én kamp i Skien før – Lars Iver Strand sørget for 1-0-seier i 2007. – Generelt er Odd borte en vanskelig kamp. Det har det egentlig alltid vært, og det er vi klare over. Samtidig har nesten vært bedre på bortebane spillemessig. Jeg tror det kan passe oss bra. Vi er selv inne i en veldig god periode og håper å fortsette den trenden så lenge som mulig, sier Wangberg.

Odd har for øvrig bare vunnet to kamper på hjemmebane i serien denne sesongen (2-4-2). TIL på bortebane har en seier (1-2-5).