En utrolig Leicester-sesong nådde i går kveld et historisk toppunkt. Kampen mellom Chelsea og Tottenham endte uavgjort, og dermed finnes det ikke lenger noen teoretisk mulighet for at Premier League-gullet kan glippe Claudio Ranieris menn.

Leicester er Premier League-mestere.

Den sensasjonelle triumfen preger selvfølgelig avisforsidene på balløya dagen derpå. De blå heltene fra Leicester fullroses.

Trosset 5000 i odds

–Fantastic Foxes skriver the beste eventyret i fotballens historie, skriver avisen I, som i likhet med flere andre trekker frem poenget med at enkelte bookmakere ga sine kunder 5000 odds på seriegull til Leicester .

– Super-Leicester trosset oddsen på 5000 og vant Premier League, skriver Daily Mirror.

– Leicester er kronet til konger av England etter at Foxes sikret Premier League-tittelen, melder gratisavisen Metro på sin sportsforside.

– En eventyrslutt for mesterne Leicester, skriver The Times.

«Det har aldri vært en mer usannsynlig seier i noen idrett», fastslår The Economist.

Leicester-kaptein Wes Morgan har ledet sitt lag til seriegull i Premier League. Foto: Jon Super, Ap

I Daily Mirror har Leicester-spillerne fått kallenavnet «De Utrolige», mens The Guardian har følgende overskrift på sin førsteside: «Leicester City: Konger av England».

Leicester-kapteinen: – Beste følelsen jeg har hatt

– Leicester i drømmeland. Tottenham bukket under etter kaoskamp på Stamford Bridge, melder The Guardian.

Leicester-spillerne var i går kveld samlet hjemme hos superspiss Jamie Vardy for å se kampen mellom Tottenham og Chelsea. Da Eden Hazard utlignet til 2-2 seks minutter før full tid, brøt jubelen løs. Og etterpå ble gullet feiret.

– Dette er den beste følelsen jeg har hatt i min karriere, og jeg kan ikke bli mer stolt av noe enn det jeg er med dette laget. Alle har jobbet så hardt for dette, og absolutt ingen trodde at vi kunne vinne Premier League, sier Morgan til klubbens hjemmeside.

Det er bare ett år siden at Leicester så vidt unngikk nedrykk til mesterskapsserien.

– Jeg har aldri noensinne opplevd en slik lagånd som den vi har. Vi er som brødre. Det så allerede sist sesong da alle trodde at vi ville rykke ned, men så kjempet vi oss tilbake. I denne sesongen har vi fortsatt i samme spor. Vi har bygget videre på det vi har.

Gull til Leicester sto til 5000 i odds før sesongen startet. Leicesters beste plassering før i år var en 2.-plass i 1929.