— Vi kan være interessert i disse to kampene også, sier sportssjef Canal+ Kenneth Fredheim til Aftenposten.no.

I hemmelighet

Det var i går ettermiddag den store overraskelsen kom. Canal+ hadde kommet med et bud på seks av kampene i Eliteserien. Fotballforbundet sa ja til budet og dermed er TV 2 uten rettigheter til kampene de i dag viser på sine betalkanaler på TV 2 Sport og nettkanalen TV 2 Sumo.

TV 2 fikk aldri sjansen til å legge inn bud på rettigheten for perioden 2013 til 2016. Forutsetningen for at budet fra Canal+ skulle stå ved lag, var at ingen andre fikk forhandle.

Statistikksenter Eliteserien:

Åpen kanal

To av kampene i hver serierunde er ennå ikke solgt. Disse skal selges for sending på åpne kanaler. Det er disse to kampene Kenneth Fredheim ser for seg kan bli aktuelt å kjøpe til Canal+.

— Det er ingen hemmelighet at vi vurderer å starte en åpen kanal. Vi har jo en del andre sportsrettigheter som, i tillegg til fotballen, kan vises i en slik kanal, sier Kenneth Fredheim.

Dersom Canal+ oppretter en åpen kanal vil de da ha et sted hvor de kan vise de resterende kampene i serierunden.

- Men for å gjøre det helt klart. Det er kampene som skal gå på betal-TV vi nå har kjøpt. Om vi kommer til å kjøpe resten av kampene i norsk toppfotball gjenstår å se, sier Kenneth Fredheim.