Supporterklubbene til eliteserielagene håper at Canal +, og den som måtte få siste del av rettighetene, kvitter seg med mandagskampene.

VikingHorden synes kampene er for lett tilgjengelige nå.

— Vi må få folk tilbake på kampene. Om kampene bør flyttes til betal-tv eller blir dyrere vet jeg ikke, men vi må få folket opp av godstolen og ut igjen på kampene. Alle må dra i samme retning nå, sier leder i Vikinghorden, Geir Inge Fiskebekk.

Og mandagskampen vil han ha bort.

- Vi må bli kvitt mandagskampen. Jeg tror det ville vært mer folk på stadion om alle kampene gikk i helgen, sier Fiskebekk.

Flere vil bli kvitt mandagskampen

Brann:

— Vi håper å få igjennom flere av endringene vi allerede har foreslått. Å bli kvitt mandagskampen har vært en kampsak det siste året. Samtidig er det viktig at ting blir forutsigbart, sier Morten Talhaug i Brann Bataljonen.

Tromsø:

— Det kan være positivt for klubbene om det blir vanskeligere å få sett kampene. Men det er vanskelig å si noe om hva konsekvensene av avtalen blir, sier leder for Isberget, Alf Edvard Masternes.

Start:

— Vet veldig lite om hva avtalen innebærer enda. Men vi får håpe det gagner supporterne. Vi har et helt klart ønske om flest mulig helgekamper. Så vi får håpe det ikke går andre veien, sier pressetalsmann i Menigheden, Terje Roland.

Rosenborg:

Kjernens talsperson, Kenneth Kjelsnes mener det vil være viktig for Rosenborg-supporterne å påvirke nok til å få fjernet mandagskampene, men vil ikke uttale seg for mye før den endelige terminlisten er fastlagt.

Vålerenga:

— Nå vil vi først finne ut av fakta og ligge litt lavt i terrenget. Men det er ingen tvil om at vi ønsker at kampene skal gå lørdag og søndag. Aller helst to sendinger på lørdag og tre på søndag. Slik situasjon er i dag, er jeg redd vi har nådd et metningspunkt. Det sendes eliteseriekamper fredag, lørdag, søndag og mandag. Tirsdag og onsdag er mesterligadager, og torsdager er det europaligakamper. Vi har ikke råd til tomme tribuner og konkurser som vi opplevde med LYN, sier VIF-klanens talsmann, Svein Erik Bakke.