Northug selv har vært taus om bruddet med forbundet, bortsett fra en liten melding på sosiale medier:

Trener for det svenske herrelandslaget i langrenn, Rikard Grip, bedyrer at det ikke finnes noen som helst lettelse blant svenske langrennsløpere over at Petter Northug trolig ikke kan gå verdenscup til vinteren. Det er ingen svensk glede over at han som har sett det som sin hovedoppgave å slå svenskene, ikke vil være med til vinteren.

— Vi vil så gjerne ha med Petter Northug. Han har også tilført svensk langrenn mye, ikke minst gjennom sin rivalisering med Markus Hellner og nå de siste sesongene mot Calle Halfvarsson, sier Rikard Grip til Aftenposten.

Han er helt klar på at verdenscupen nå vil miste en av sine absolutt største attraksjoner.

Han som skaper engasjement

— Han er, uansett hvordan du vrir og vender på det, den største stjernen. Han sørger for større interesse blant publikum, han sørger for medieomtale og han er en fyr som byr på seg selv. Han skaper engasjement, sier den svenske landslagssjefen.

Svenskenes sjef føler ingen lettelse over at Petter Northug ikke får gå verdenscup til vinteren. Foto: MAJA SUSLIN - TT/NTB Scanpix

Etter at Petter Northug ikke ønsket å inngå en ny avtale med Norges Skiforbund, er det mye som tyder på at han ikke kommer til å få gå verdenscuprenn for Norge denne sesongen. Northug gikk ut av det norske landslaget i mai 2013 og inngikk en avtale med Coop. Dette har skapt det største problemet i forhandlingene mellom skiforbundet og Team Northug. Norges Skiforbund har allerede en avtale med dagligvarekjeden Spar.— Samtidig som jeg beklager at Petter ikke kommer til å gå i verdenscupen, så må vi ha respekt for den holdningen som Norges Skiforbund har her, sier Rikard Grip.

  • Kommentator Kjetil Kroksæter i Adresseavisen har fulgt hele karrieren til Petter Northug. Her reagerer han på den siste utviklingen:

Sverige – konfliktfritt område

I Sverige har de aldri opplevd lignende konflikter mellom løpere og forbund.

— Vi har aldri hatt en stjerne av Northugs kaliber som kunne ha inngått lignende avtaler utenfor forbundet, sier han og forteller at det stort sett er ro og fred i den svenske langrennsleiren for tiden.

— Vi har hatt en god treningssommer og vært heldig med både sykdom og skader.

Har tro på en løsning

Grip er ikke den eneste svensken som beklager at det fort kan bli en verdenscupsesong uten Petter Northug til vinteren.

Hans argeste svenske konkurrent de siste par vintrene, Calle Halfvarsson, liker ikke nyhetene som spredde seg til svenske medier med full tyngde denne uken.

— Det vil være skikkelig dumt av dem å nekte Northug å delta i verdenscupen, sier Halfvarsson til den avisen Aftonbladet.

Hverken Halfvarsson eller Rikard Grip er sikker på at siste ord er sagt i denne saken.

— Det skal mye til for at det virkelig blir slik som det nå ser ut, sier Halfvarsson til Aftonbladet.

Grip istemmer:

— Jeg håper at de finner en løsning slik at langrenn beholder sin største profil i verdenscupen, sier den svenske landslagssjefen.

  • Dersom du fortsatt har lyst til å lese mer om Northug-konflikten, finner du her et knippe saker: