Mandag bekreftet Norges Skiforbund at de trekker forslaget om landslagsavtale for Petter Northug. Det betyr at langrennsstjernen ikke får gå verdenscup den kommende sesongen.

Gjennom hele dagen har stort og smått i norsk langrenn uttalt seg om situasjonen, blant andre langrennskommentator Jann Post, som mener det er trist for sporten at Petter Northug ikke kan delta i verdenscup eller Tour de Ski.

Denne meldingen la Petter Northug ut på Instagram mandag kveld. Foto: Skjermdump

Hovedpersonen selv har ikke kommentert saken ennå, men mandag kveld la han ut en melding på Instagram, med en sedvanlig Northug-melding. Den noe kryptiske meldingen viser bildet av en katt, med teksten "haters gonna hate".— Vi registerer pressemeldingen fra Norges Skiforbund og vil komme med en redegjørelse i løpet av noen dager, sa Northugs manager Are Sørum Langås til Adresseavisen tidligere mandag.

Langrennkomiteens leder Torbjørn Skogestad har ført forhandlingene med Northug-leieren, og han sier deres mandat nå er utløpt.

Dermed er det opp til skistyret til å ta et nytt initativ overfor Northug. Skipresident Erik Røste var mandag overfor Aftenposten soleklar på at det ikke kommer til å komme initativ fra Norges Skiforbund, og at forbundet anser saken ferdigbehandlet fra deres side.

— Saken er ferdigbehandlet. Det handler ikke om forhandlinger eller om å gi eller ta, fra vår side handler det bare om at saken er ferdigbehandlet, sier skipresident Erik Røste til Aftenposten.