NRK viser mye langrenn, og kommentator Jann Post synes det er fryktelig trist hvis det blir slik at Petter Northug ikke går verdenscupen kommende sesong.

— Mange ser på langrenn for å følge Northug. Det er trist for sporten dersom den største stjernen ikke er med, da mister vi en stor underholdningsfaktor, sier Post.

Petter Northug og Skiforbundet er ikke enige om ny avtale. Foto: Richard Sagen

— Heldigvis er det slik at langrenn har meget sterke seertall, ikke bare på grunn av Northug. Så vi vil fortsatt ha gode seertall, men selvsagt vil vi helst at Northug er med, fortsetter NRK-kommentatoren.Han er usikker på om siste ord er sagt i saken.

— Du skal aldri si aldri med Northug. Det virker som om Skiforbundet er gått lei, og de sier jo at de ikke vil komme med noe nytt initiativ. Men å tro at siste ord er sagt i denne saken, det er vanskelig å tro helt på, sier Jann Post.

— Neppe dramatisk

NRKs sportssjef Rune Haug sier dette:

— TV-interessen for langrenn er formidabel i Norge, så isolert sett får det neppe noen dramatiske konsekvenser for seertallene. Samtidig ønsker NRK å gi publikum de beste TV-opplevelsene fra langrenn, og det er lettere når alle de beste er med, sier Haug.

I en pressemelding mandag konkluderte Skiforbundetmed at «ingen utøvere blir tatt ut til å representere Norge i internasjonale konkurranser uten en avtale med Norges Skiforbund. Styret i Norges Skiforbund har konstatert at Petter Northug ikke har ønsket å skrive under på et tilbud fra langrennskomiteen til avtale for kommende sesong, en avtale som er tilsvarende den avtalen som han signerte før fjorårssesongen».

Forbundet «kommer ikke til å ta noe ytterligere initiativ overfor Petter Northug eller Coop».

— Dette er en sak mellom Petter og skiforbundet. Are kommer med en uttalelse så snart de er klar, skriver Coops kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i en SMS til Adresseavisen.