– Det er åpenbart at de er motivert for opprykk. Det er bare å se på spillere og trenere når de spiller kamp og scorer mål, og se på uttalelser fra dem selv. De spekulasjonene der synes jeg er provoserende, freser Helstrup.

Etter en overlegen vårsesong med tolv seirer og kun ett tap (1-3 mot Tromsdalen 28. juni) var KFUM seks poeng foran ”Dalingan”, og at KFUM skulle avgi seks poeng etter en overlegen vårsesong med 12-0-1 virket utenkelig.

"Kollapset"

Selv om Oslo-laget har vunnet halvparten av kampene i høst, må høstformen kunne kalles en kollaps. Ti kamper har gitt fem seirer, to uavgjorte og tre tap.

At tapene har kommet mot bunnlag som Skeid, Vålerenga 2 har fått flere i nasjonen til å stille spørsmål til KFUMs motivasjon for å rykke opp til 1.-divisjon.

LES OGSÅ:

– Litt i tvil om hvor sterkt de ønsker å rykke opp, men det vet de best selv, skriver Lars Tjærnås på Twitter.

– Jeg kan garantere at både vi, dem og Grorud har veldig lyst til å rykke opp. Det laget som rykker opp tilslutt er det laget som har vært best.

Tre cupfinaler

iTromsø har ikke lykkes i å få kontakt med KFUM-trener Ståle Andersen, men i et intervju med Dagsavisen er det liten tvil om at KFUM-treneren vil mane sine menn til å kjempe om opprykket.

– Vi skal spille tre «cupfinaler». Sjelden har begrepet «å ta en kamp av gangen» betydd mer for oss, sier KFUMs trener Ståle Andersen til Dagsavisen.

På spørsmål fra avisen om viktigheten av søndagens kamp er Andersen klar på hva som blir viktig:

– Å få kampen inn i et spor slik at det foregår på våre premisser, det vil i stor grad bety å etablere spillet mest mulig på deres banehalvdel, sier Andersen.