Søndagens kamp mellom KFUM Oslo og Tromsdalen blir vital i den meget jevne opprykkskampen i 2.-divisjon avdeling 1. Oppgjøret blir ekstra spesielt for Simon Laugsand (23), som spilte 19 kamper for KFUM i fjor. Nå er han en del av ”Dalingan”, som ligger to poeng bak Oslo-klubben.

— Det blir veldig spesielt, erkjenner Laugsand etter fredagens trening med Tromsdalen.

— Har mobilisert alt

Etter 2-2 mot Vålerenga 2 på mandag bør TUIL vinne søndagens kamp for å holde liv i opprykksdrømmen.

— Vi går for å vinne. Vi er nødt til å ta det resultatet vi får. En seier vil sette oss i førersetet. Det er en posisjon vi vil være i når det er to serierunder igjen, sier trener Gaute Helstrup.

— Nå er fokuset bare på å hente tre poeng. Vi har gjort våre forberedelser godt og har troen på opprykk, sier Laugsand.

Han har snakket med flere av sine gamle lagkamerater, og vet at spenningen er stor i Oslo-klubben. Etter 12 seirer på 13 kamper i vår har de mistet nesten hele forspranget i høst.

— Jeg har snakket med de fleste i KFUM, og de er veldig gira. De har mobilisert alt for å komme tilbake og for å få folk på tribunen på søndag, sier Laugsand.

- Skulle helst sett begge rykke opp

- Hvor lenge er det siden TUIL spilte en like viktig kamp, Gaute Helstrup?

— Det har vært en del viktige kamper alle årene her. Men det er vanskelig å begynne å måle dem opp mot hverandre.

Men når kampen blåses i gang på Ekeberg søndag håper Simon Laugsand, som scoret to i 3-3-kampen mot Harstad, å knuse KFUMs opprykkshåp.

— Det blir noe av det beste i hele livet. Det er ingen harde følelser mot KFUM, men på vår situasjon. Jeg skulle helst sett at begge rykker opp, men når det er et lag håper jeg selvsagt på TUIL.