Søndag er det klart for seriefinale i 2.-divisjon avdeling 1 mellom KFUM og TUIL. En eventuell seierherre i den kampen vil har opprykksskjebnen i egne hender før de siste to serierundene.

At TUIL har kommet i den posisjonen, skyldes blant annet TUIL-spiss Mohammed «Mo» Ahamed:

Etter to års skademareritt har spissen satt inn seks mål på de siste syv kampene, hvor TUIL har vunnet fem og spilt to uavgjort.

— Effektiviteten har vært på topp i det siste. Jeg kan ikke huske sist det var så bra, sier 30-åringen om scoringsformen.

— «Mo» har mange kvaliteter. Han er først og fremst god på å gjøre de rundt seg god. At han i tillegg er en målscorer er et ekstra pluss, kommenterer TUIL-trener Gaute Helstrup.

Tvilte

En vond hofte ødela i praksis hele 2013— og 2014-sesongen for spissen, som også har en fortid i Fløya og TIL. Spissen gikk halvannet år uten å spille i det hele tatt.

— Helt ærlig hadde jeg ikke sett for meg at jeg skulle spille fotball igjen, sier "Mo" i dag.

Han retter en stor takk til TUIL-fysioterapeut Stig Riise for at han nå er tilbake i god form.

— Det er slett ikke jeg som skal ha alt av æren. Han har vært hos en rekke spesialister rundt omkring, både her og sørpå. Men ingen har funnet ut hva det egentlig var, sier Riise - og gir mye av æren tilbake til "Mo" selv.

— Ikke typen som gir opp

— «Mo» er en type som ikke gir så lett opp selv. At han har kommet seg tilbake og er i såpass god form nå er nok mye den personen han er. Samtidig har vi gitt han et alternativt treningsopplegg - også fordi det er lett å pådra seg andre skader når man har vært ute lenge, fortsetter TUIL-fysioen.

Lege Arne Haugli ved Olympiatoppen Nord har også fulgt opp «Mo» tett.

— Han har vært kjempebehjelpelig når det gjelder «Mo». Og for oss er det fantastisk å ha han tilbake, han har vært en av våre beste spillere i år, slår Stig Riise fast.

Setter mer pris på fotballen

Mens han har kjempet seg tilbake på fotballbanen, har «Mo» opplevd en tøff tid i livet. I fjor høst døde lillesøsteren Leyla i en brann, og kun timer før TUILs store cupkamp mot Rosenborg i år, fikk han beskjed om at faren var død.

- Det finnes andre ting i livet, men jeg setter mer pris på fotballen nå. Den har betydd mye for meg i en tung tid. Man er tett på de samme folkene hver eneste dag , sier 30-åringen.

Han roser også lagkameratene for at han nå scorer som aldri før.

-Først og fremst så spiller jeg på et veldig godt lag. Et veldig offensivt lag. Vi har utviklet relasjonene gjennom sesongen og nå begynner det for alvor å sitte, mener spissen.

Spiller videre

Han mener TUIL har gode sjanser til å ta et kjempesteg mot opprykk mot KFUM på søndag, men spiller trolig videre i TUIL neste sesong uavhengig av divisjonsstatus.

— Nå koser jeg meg bare med fotballen. Det er ingenting som er artigere enn å spille fotball hvis kroppen holder, sier Mohammed Ahamed og advarer:

— Jeg er ikke 100 prosent i matchform ennå. Jeg har enda mer «innabords».