Etter å ha spilt i TILs aldersbestemte avdeling i en rekke år ble målvakt Bakkelund 2. mai lånt til 2.-divisjonslaget Senja. Fire dager senere var Bakkelund sentral da hans nye lag slo sensasjonelt slo TIL ut av cupen.

– Følelsen etter den kampen blir jeg aldri å glemme. En helt utrolig opplevelse, og jeg sov ikke et sekund natta etter, sier Fredrik Mjøen Bakkelund til iTromsø.

Tidligere i høst omtalte iTromsø at «Gutan» til neste sesong må ha inn en ny keeper siden enten Pål Vestly Heigre eller Benny Lekström forlater klubben.

– Å kunne komme inn i en eliteseriestall er det noe man hadde ønsket, men jeg tenker ikke spesielt på det akkurat nå. Hvis TIL skulle ønske å ha meg på A-lagstrening har de både nummeret og adressen min, sier Bakkelund.

Høye målsettinger

Han har tidligere blitt sitert i andre medier på at han ønsker å spille eliteserie innen to år. Det ønsker han å presisere.

– Innen en 4–5 år bør man være i en posisjon som gjør at jeg kan leve av fotballen. Man sikter jo høyest mulig, sier Bakkelund.

Det er derfor Bakkelund en tidlig tirsdag ettermiddag på toppen av Tromsøya trener i en ballbinge i området rundt Charlottenlund.

– Jeg har med ball, hekker og kjegler for å få litt forskjellige typer trening. I tillegg er jeg også borte i hoppbakken i Grønnåsen, sier Bakkelund.

TRENER: Fredrik Mjøen Bakkelund trener mye for seg selv. Foto: Rune Robertsen

Trener mye19-åringen var en del av NTG-systemet fram til i vår.

– Nå er jeg ute av det systemet, og mye mer er opp til meg selv. Jeg har et mål om å jobbe så lite som mulig, og trene så mye som mulig. Det løser jeg gjennom å jobbe på sykehuset et par dager i uka. I tillegg er jeg støttekontakt. Med tanke på at jeg bor hjemme får jeg økonomien til å gå rundt, forteller den målbevisste Bakkelund, som også har satt studier på vent for å forsøke å lykkes med å få seg en heltidskontrakt.

– Jeg har hatt samtaler med Senja om neste år, men vil vente til etter sesongslutt før jeg tar en avgjørelse om hva som skjer videre, sier Bakkelund som etter sesongen kommer å «forsøke å skaffe prøvespill som aller helst er på høyere nivå enn 2.-divisjon.»

– Jeg har kontakter innenfor fotballen som kan hjelpe meg å få det til, og er åpen for det meste som kan gi meg maksimal utvikling og nye impulser, sier 19-åringen.

Bakkelund har tidligere spilt for A-laget til Fløya i 3.-divisjon, i tillegg til en halv sesong for TIL 2 i 2.-divisjon.

– Å spille der jeg gjør nå er en glimrende kamparena for meg akkurat nå, sier Bakkelund.