TUIL ARENA: TUIL møtte i ettermiddag VIF 2 på hjemmebane i et oppgjør som endte 2–2. Det betyr at med tre kamper igjen er klubben to poeng bak KFUM Oslo i kampen om opprykk til 1.-divisjon.

Nettopp dit skal TUIL til helga, og ingenting annet enn seier er godt nok.

– Vi vet at ni poeng på de siste tre gir oss opprykk. Vi skal ikke grave oss ned trass i at vi sløser bøttevis med sjanser i dag. Opprykket kan vi fortsatt sikre helt selv, sa Mohammed Ahamed til iTromsø etter kampslutt.

Møtes denne uka

Denne uka blir derfor brukt til å lade opp til helgas storkamp. På TUIL-brakka er det like fullt et annet viktig tema som er på agendaen. Hovedtrener Gaute Helstrups kontrakt som går ut etter sesongen.

– Vi tenker å ha et møte med Gaute Helstrup enten torsdag eller fredag der vi ser på forlengelse av kontrakten hans, sier daglig leder Roger Ness til iTromsø.

Partene har vært i forhandlinger siden i mai, og er enige om mye.

– Vi jobber ikke med andre kandidater enn Gaute fordi det er han vi ønsker med videre. Nå starter klubben på et treårsprosjekt og det er naturlig at kontrakten går ut den perioden, sier Ness.

Han poengterer at Helstrup vil få muligheten til å forlate klubben dersom tilbudet om en større jobb kommer.

– Å la han gå hvis noe slikt skjer ligger veldig i kortene, sier Ness.

– Større oppgaver

Mohammed Ahamed, målscorer mot VIF 2, mener det fort kan skje.

– Gaute er blitt mister TUIL etter Thomas Heide, en av de beste trenerne jeg har hatt. Han er klar for større oppgaver, men jeg er glad så lenge han er her, sier Ahamed til iTromsø.

Toppscorer Vegard Lysvoll mener Helstrup «gjør en god jobb».

– Hadde alle jobbet like hardt som han ville vi rykket opp allerede. Gaute har gjort mye rett for klubben, sier Lysvoll til iTromsø.

Lars Henrik Andreassen utlignet på straffespark noen minutter før slutt og berget ett poeng for TUIL. Han er i sin første sesong med Helstrup som trener.

– Gaute har en stor del av æren for den posisjonen klubben har i dag. Jeg ser bare plusser med å han Gaute med videre, og det tror jeg klubbledelsen og tenker. At han er med videre spiller en rolle for min fremtid her. Jeg er stor fan av han, sier Andreassen til iTromsø.

Selv tror Helstrup ikke på noen enighet denne uka.

– Det kommer nok for fort fordi det er en del vi er nødt til å gå igjennom.