— Tilbudet går på å jobbe med toppfotballutvikling, både på spiller- og klubbnivå. Det virker som en utfordrende og spennende jobb, men jeg har ikke bestemt meg for hva jeg gjør. Jeg skal bruke det neste halve året til å tenke over hva jeg skal gjøre, og sondere markedet litt. Det er ikke umulig at jeg satser på å trene en klubb, sa Semb på torsdagens pressekonferanse på spillerhotellet på Fornebu - hans siste som landslagssjef.

Han sier han har blitt spurt av NFF i forhold til hans etterfølger, men at navn ikke har vært nevnt.

Hva som kreves

— Jeg har mest snakket med dem om hva som kreves i denne jobben, og det har jeg kunnet gi dem et klart svar på. Jeg mener å vite hva som kreves, blant annet at du alltid må holde fokus på at laget skal prestere best mulig, og å stenge ute alt annet, sier Semb.

— Har du noen mening om landslagets nye trener bør være norsk eller utenlandsk?

— På generelt grunnlag kan jeg si at det finnes mange dyktige trenere fra Norge (pause)... men at det også er mange gode trenere utenlands. Hovedpoenget må være at den nye treneren skaffer resultater for Norge. Det er først om fremst gode resultater som skaper entusiasme rundt landslaget - sammen med at laget spiller god fotball.

- Lettere i opposisjon

— Trond Sollied og Åge Hareide har vært blant de skarpeste kritikerne av landslagets spillestil. Har kritikken irritert deg?

— I denne jobben må du leve med kritikk. Når det gjelder debatten om spillestil, vil jeg sammenligne med politikken. Det er alltid lettere i opposisjon enn i posisjon, smilte en offensiv Semb.

Han nektet for at han var lettet over at tiden som landslagstrener nå var over.

— Jeg ville mer enn gjerne hatt denne jobben et halvt år til, og ført laget til EM. Men nå må jeg forholde meg til at det er over, sier Semb.