— Jeg har sagt fra hva som kreves i denne jobben. Det finnes mange gode og dyktige folk i Norge som kan gjøre den, sa Semb i går. For sikkerhets skyld la han til at det finnes noen i utlandet også. Men den avtroppende landslagssjefen er åpenbart ikke særlig begeistret for tanken om å få en trener med visjoner om å spille kontinental fotball.

— Til syvende og sist er det viktigste at man får resultater, at man klarer å ta Norge til et sluttspill. Resultatene må gå foran, men det ligger naturligvis en dimensjon i at man i tillegg spiller underholdende fotball, mener Semb.

Blir spillerutvikler?

Nå går han fra jobben som landslagssjef med tilbud om å ta en annen NFF-jobb som kan sies å være enda viktigere. Semb er nemlig tilbudt stillingen med å utvikle toppfotballen i Norge.

Stillingen omfatter både spillerutvikling og klubbutvikling. Det kan bli Sembs oppgave å gjøre noe med det som sviktet så kapitalt mot Spania - spillernes tekniske ferdigheter.

— Jeg hadde ikke noen god følelse på den tekniske utførelsen onsdag kveld. Utvikling av ferdighetene er oppgave nummer én. Det er mulig vi har vært for dårlige der. Skal vi bli bedre må vi få med oss alle. Vi har god ettervekst i Norge. Det blir viktig å sørge for at de største talentene kommer seg til de rette miljøene, sier Semb.

Roste spillerne

I sin avskjedstale til landslaget hadde Semb følgende beskjed: - Vær stolte av det dere har gjort!

Det er mulig at hilsenen virket litt malplassert der og da, rett etter at Norge hadde lidd det største nederlaget på Sembs 68 kamper og fremstått ynkelig foran eget publikum, men landslagssjefen snakket selvfølgelig om helheten.

Levde på en løgn

— Jeg føler en tomhet nå som det er over. Jeg er skuffet i dag, men når vi får denne kampen på avstand, så vil jeg sitte igjen med gode minner, sa Semb som trakk frem Slovenia-kampene som de beste og dårligste minnene. Først da Norge gikk til EM ved å slå Slovenia 4-0 på Ullevaal og deretter da Norge røk ut av EM etter å ha spilt målløst mot det samme laget.

Dagen derpå innrømmet landslagssjefen at han og laget hadde levd på en løgn i forbindelse med de to play off-kampene.

— Dette er ikke noen god dag. Samtidig ser jeg realiteten. Vi hadde egentlig ikke en sjanse til å slå ut Spania over to kamper. Skulle vi kommet til EM måtte vi slått Danmark eller Romania hjemme. Der lå vår mulighet, sa Semb før han sjekket ut av landslagets faste hotell på Fornebu for siste gang.