— Jeg er helt sikker på at det vil være en god løsning å la Nils Arne og Egil trene landslaget. De har begge den nødvendige erfaringen, og de vil være en spennende løsning for Norge, sier Åge Hareide.

Sunnmøringen har vært i medienes søkelys hele den siste uken, etter at han åpent flørtet med stillingen som landslagstrener i et TV-intervju forrige mandag. Selv føler han seg misforstått og utnyttet av pressen. I går snakket han ut med Adresseavisen om hvordan han har opplevd mediestormen den siste uken, og om den interne uroen mellom Rosenborg og Norges Fotballforbund (NFF).

— Det har vært vanskelig. Nesten samme hva man sier så lager pressen sin egen vinkling, og det er kokt mye suppe på en spiker i denne saken. Mitt poeng har hele tiden vært å få frem at jeg selvsagt synes jobben som landslagssjef er spennende, men at jeg er innstilt på å forholde meg til kontrakten jeg har med Rosenborg. Det føler jeg er blitt feiltolket dithen at jeg aller helst vil si opp i Rosenborg, sier Hareide.

Det er kanskje ikke så rart. Uttalelser som «Det hadde vært mye lettere om de (RBK-ledelsen) bare ba meg reise av gårde» og «det er én problemstilling, og det er kontrakten min», har gitt grobunn for spekulasjoner om at han aller helst ønsker å bli den nye landslagssjefen.

— Tar du selvkritikk på måten du har taklet denne saken på?

— Jeg har ikke sagt annet enn at jeg skal være i Rosenborg. Og jeg har ikke til hensikt å slutte å snakke med pressen. Men det er klart det blir vanskelig fordi du blir mistenkeliggjort for alt du sier.

Den siste uken har tydeligvis vært en tøff påkjenning for Hareide. Han ser sliten og oppgitt ut der han sitter inne på kontoret sitt, etter å ha stilt opp i tre intervjuer bare i løpet av den siste halvtimen. Det er også åpenbart at han aller helst ville ha vært hele denne saken foruten. Hareide har ikke mottatt noen reaksjoner selv, men forstår at den jevne RBK-supporter nok kan ha begynt å lure på hva han egentlig mener. Derfor benytter han denne anledningen til å understreke at han blir i Trondheim også neste år.

Vil være her

— Det eneste de trønderske supporterne trenger å forholde seg til er at jeg vil være her - i Rosenborg. Klubben har gitt meg en kontrakt på tre år som jeg ønsker å fullføre, understreker Hareide.

Nyheten om at NFF hadde gitt Åge Hareide et tilbud kom ut bare to dager før Norges returkamp mot Spania. Og om to dager spiller Rosenborg årets viktigste kamp - mot Røde Stjerne.

Tidspunktet var derfor på ingen måte ideelt, men Hareide tror ikke at alt oppstyret har forstyrret RBK-spillerne i oppladningen til torsdagens batalje i Beograd.

— Det er ikke noe problem. Spillerne og resten av klubben har et profesjonelt forhold til dette, og de har lenge visst at jeg kommer til å fortsette som trener i Rosenborg.