Chelsea fomler rundt i ingenmannsland. Manchester United taper terreng i tetstriden. Oppgjøret på Stamford Bridge hadde ingen vinnere.

— Vi spilte en super kamp helt til det gjensto et kvarter. Da klarte vi ikke å ta vare på ballen. I stedet slo vi den vekk. Vi spilte ikke som vi burde. Det er veldig frustrerende. Vi var det beste laget og vi burde ha vunnet, sier United-manager Louis van Gaal i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Terry vil fortsette

Chelsea-kaptein John Terry regner med å forlate klubben etter sesongen, men midtstopperen selv er klar på at han ønsker å fortsette.

Etter FA-cupkampen mot MK Dons nylig avslørte 35-åringen at han ikke får ny kontrakt av Chelsea. Hans nåværende kontrakt utløper ved sesongslutt. Etter 1-1-kampen mot Manchester United søndag fikk han spørsmål om det fortsatt er dialog mellom ham og klubben med tanke på kontraktforlengelse.

– Jeg har gjort det klart at jeg vil fortsette, sa han kort til Sky Sports umiddelbart etter kampslutt.

FLERE FOTBALLSAKER:

Instiktet ga drømmescoring

Chelsea ligger på 13. plass på tabellen, mens Manchester United ligger på 5. plass. Det som pleier å være en kamp om ligagullet på denne tiden av året, handlet denne gangen i stedet mest om heder og ære.

Det var først etter pause at det tok skikkelig av i London. Manchester United tok ledelsen etter 61 minutter.

Jesse Lingard dempet en flikk fra Wayne Rooney, vendte opp på en femøring og banket ballen opp i krysset fra 11 meter. Utagbart for Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

— Det var rent instinkt. Deilig å se den gå inn. Da trodde vi på tre poeng, sier målscorer Lingard.

Costa, så klart

Men Chelsea lot seg ikke knekke av baklengsmålet.

De presset på den siste halvtimen, og 30 minutter etter Lingards scoring, fant Cesc Fàbregas luken i gjestenes forsvar. I andre enden av den lekre stikkeren dukket spissen Diego Costa opp. Først blokkerte United-unggutten Cameron Borthwick-Jackson, med keeper David de Gea svømmende bak seg. Ballen spratt rett tilbake i beina på Costa, som enkelt kunne sette ballen i tomt mål på overtid.

1-1. Men Costa feiret som om han hadde sikret alle tre poengene.

— Det var nok helt greit at det ble uavgjort. Vi var gode i 2. omgang, de (Manchester United, red.anm.) gode i 1. omgang. Men det var skuffende å slippe inn målet. Igjen viste vi karakterstyrke som slo tilbake. Men vi må begynne å vinne kamper. Når lagene rundt oss på tabellen avgir poeng, må vi vinne for å kunne klatre. Vi bør ligge høyere på tabellen enn dette, sier Chelsea-kaptein John Terry etter oppgjøret.

Levende vegg

Igjen sto United-keeper David de Gea en strålende kamp. I tur og orden reddet han fra Nemanja Matic, Branislav Ivanovic og Cesc Fàbregas. For å nevne noe. Noen av redningene fra øverste hylle og vel så det.

Men da Diego Costa kom løs på overtid kunne han ikke forhindre baklengs.

— Det føles som et tap, sier Juan Mata, Manchester United-spilleren som har to og en halv sesong bak seg på Stamford Bridge.

— Mot så gode lag som Chelsea er man nødt til å ta bedre vare på sjansene sine. Når målet er å bli nummer en, to eller tre, og man taper poeng, så blir avstanden til lagene over oss på tabellen større, oppsummerer Van Gaal.

Chelsea har spilt uavgjort i seks av sine åtte siste kamper i Premier League. Da blir det vanskelig å klatre til bedre plasseringer på tabellen.

For Manchester United er det seks poeng opp til byrival City som ligger på 4. plass. En plass som gir Champions League-spill neste sesong.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen: